Europese Unie maakte geld over aan IS-terrorist

Dat de Europese Unie achteloos belastinggeld weggeeft is ongetwijfeld geen nieuws, dat dit geld ook terechtkomt bij strijders van de Islamitische Staat is dit zeker wel. Afgelopen week kwam het nieuws van de Hongaarse regering, wiens inlichtingendienst erachter is gekomen dat een islamitische terrorist een met 500 euro opgeladen betaalkaart via de Europese Unie had ontvangen en nu in Boedapest is vastgezet. Het gegronde vermoeden van de Hongaarse terreur-specialisten is dat deze man zelfs een hoge functie binnen de Islamitische Staat heeft gehouden. In samenwerking met de Verenigde Naties heeft de EU alleen in januari van dit jaar al 60.000 opgeladen betaalkaarten weggegeven aan immigranten.

De aangehouden man heeft de Syrische nationaliteit en hij wordt ervan verdacht in het eigen land verantwoordelijk te zijn voor meerdere bomaanslagen en executies. Na asiel te hebben ontvangen in Griekenland kon hij middels Schengen door talloze Europese landen reizen, om vervolgens in Hongarije te worden aangehouden. Op zijn betaalkaart krijgt hij van de Europese Unie elke maand 500 euro gestort, dat heeft de Europese Commissie inmiddels bevestigd aan de Hongaarse regering. Dit bedrag is ruim boven het minimumloon in Hongarije.

Hongarije is kritisch over het beleid van de Europese Commissie om illegale migranten te legaliseren en men wijst erop dat al meerdere IS-strijders vanuit Syrië naar Europa zijn gekomen. In totaal zou de groep ‘Europese’ strijders die voor de IS hebben gevochten tussen de 3900 en 4300 personen tellen. Een overgrote meerderheid van de Europeanen is zoals bekend zeer ontevreden over het EU-beleid en wenst dat illegale immigratie wordt tegengegaan en de buitengrenzen fatsoenlijk worden bewaakt.

One comment

  1. Zo een verrassing is het nu ook weer niet dat de EU IS-strijders belastinggeld geeft maar €500 belwaarde per maand is wel heel veel geld.

Comments are closed.