#terugkeerchallenge zorgt voor linkse traantjes in Duitsland

Ook in Duitsland wordt de kiescampagne voor de Europese verkiezingen in mei nu stilaan op gang getrokken.  De media-aandacht wordt opgeëist door de grote partijen, en dus moeten de kleintjes slim zijn:  De Duitse rechtsnationalistische partij NPD startte op Twitter een ‘#terugkeerchallenge’, onder de hashtag #abschiebechallenge.  Rechtse rakkers nomineren dan een allochtoon voor terugkeer naar zijn eigen land, en nodigen drie rechtse vrienden uit om hetzelfde te doen.  De linkse Duitse traantjes vloeien nu rijkelijk.

Het idee voor de actie komt van de ‘challenges’ die al langer populair zijn op sociale media als Twitter en Facebook.  Het idee is dat men ten gunste van een of ander goed doel of politiek idee iets opmerkelijks doet, zoals een bijzondere foto plaatsen of zelfs een emmer water over je kop gieten, en dan een drietal vrienden ‘nomineert’ om hetzelfde te doen.  De bekendste tot nogtoe was wellicht de #icebucketchallenge, waarbij mensen massaal emmers ijswater over het hoofd gingen gieten.

Het startschot voor de campagne werd gegeven door de jonge voorzitter van de NPD, Frank Franz.  Die heeft op Facebook een opmerkelijk groot bereik, met 43500 fans.

abschiebechallengefrankfranz

Hij werd meteen gevolgd door andere bekende namen van de NPD, zoals Europees parlementslid Udo Voigt:

abschiebechallengeudovoigt

Dat links de humor van de actie niet zou inzien was te voorspellen.  Zeker in het hysterisch-politiek correcte Duitsland wordt elke inbreuk op de ‘officiële leer’ ten strengste verketterd.  In eerste instantie probeerde men de actie dood te zwijgen of belachelijk te maken, maar #abschiebechallenge schopte het al snel tot één van de ‘trends’ in Duitsland op Twitter.  Daarop begon men op te roepen tot censuur; Twitter werd door links bestookt met meldingen wegens vermeende ‘hate speech’.  Voorlopig zonder resultaat; Twitter laat voorlopig weten, dat er niets verkeerds gebeurt.

En dus vloeien de linkse traantjes rijkelijk verder.  Wat op zere tenen trapt is dat de NPD in alle openheid allochtonen viseert die al lang de Duitse nationaliteit hebben of in Duitsland geboren zijn.  ‘Daarmee zijn het dus Duitsers’, zegt de officiële leer – en daarmee moet en zal iedereen het eens zijn.  ‘Flauwekul’, zegt de NPD ferm: ‘ Duitser is alleen wie uit een Duitse ouder geboren is.  Dat is al eeuwen zo in Duitsland, dat is d ebasis van ons afstammingsrecht, en dat moet zo blijven.  Wie afstamt van Turkse ouders, een Turkse naam heeft en zich hier politiek opstelt pro Erdogan en tegen de Duitse nationalisten hoort thuis in Turkije, en nergens anders.’

Met die stelling brengt de NPD links tot razernij. Toen de NPD er naar aanleiding van een kampioenschap voetbal op wees, dat ‘wit niet alleen de kleur van een T-shirt is’, leidde dat tot inbeslagnames, processen en veroordelingen.  Het uiten van sommige stoute meningen is vandaag in West-Europa bijzonder gevaarlijk geworden.

NPD recht_spielplan

One comment

  1. Ha, dan gaat het uiteindelijk beter in Duitsland, de mensen worden wakker, zeker van die emmer ijswater (lol) Merkels dagen en die van links zijn geteld!

Comments are closed.