In Mineo, een Siciliaans dorpje in de provincie Catania, ligt het grootste opvangcentrum van Europa. Er is plaats voor meer dan 4.000 asielzoekers, waaronder veel zogenaamde ‘bootvluchtelingen’. De meesten gelukzoekers willen van daaruit – naar eigen zeggen althans – naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of de Verenigde Staten. Vaak, meestal zelfs, lukt dat niet en blijven ze binnen de Schengenzone hangen. Met alle gevolgen voor ons.

Het zij voornamelijk Nigerianen die in Mineo de plak zwaaien. Onderling geweld tussen de verschillende groepen zorgde voor die hiërarchische status. Er zijn Nigerianen die er verblijven en er zijn er die er verbleven hebben, maar de connecties zijn blijven bestaan. Enkele dagen geleden werd zestien Nigeriaanse voormalig ‘vluchtelingen’, waaronder drie vrouwen, in Duitsland en Frankrijk opgepakt. Allen hadden ze enige tijd in Mineo verbleven.

Ze worden beticht van allerlei vormen van zware criminaliteit: maffiose bendevorming, handel in soft- en harddrugs, handel in seksslavinnen, verkrachtingen, groepsverkrachtingen, klonen van kredietkaarten, diefstallen en valsheid in geschrifte. Maar het was vanuit het asielcentrum van Mineo – het operationeel centrum van de Nigeriaanse maffia – dat de richtlijnen en bevelen verkregen werden. Volgens de Italiaanse politie heeft de criminele organisatie – ze noemen zichzelf ViKings of Supreme ViKings Confraternity – vertakkingen binnen en buiten Europa.

La Repubblica: “Mafia nigeriana una base al Cara di Mineo”

Dat is geen nepnieuws van onverbeterlijke xenofoben, maar staat uitvoerig te lezen in de Italiaanse kranten, Il Giornale, Libero, La Repubblica, Il Corriere, La Stampa en Messagero. Onze leugenpers weet natuurlijk van niets, die zijn nog op zoek naar de snoodaards die ‘haatdragende’ stickers aanplakten in Lommel.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) heeft intussen aangekondigd het centrum binnen het jaar te zullen sluiten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d