BAM! Rammstein is terug. Na bijna 10 jaar zonder nieuw album hakken Lindemann en Co er weer hard in. Uiteraard niet zonder vooraf voor de nodige controverse te zorgen. In de zomer vullen ze het Koning Boudewijnstadion en het nieuwe album wordt verwacht in mei.

Deze ochtend in de kranten: joodse organisaties boos, want Rammstein gebruikt in een voorfilmpje voor de nieuwste video uniformen uit een concentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat mag natuurlijk niet, zelfs al is de context van de beelden totaal onbekend.

rnc1.png

Rammstein, dat zijn Oost-Duitsers. Zij hebben de harde DDR-periode aan de lijve ondervonden. Zij weten wat het is om te leven zonder vrijheden. En wie de groep van in het begin volgt, weet dat het geen nostalgici zijn met een voorliefde voor Adolf en de zijnen. Integendeel. Maar hun muziek is hard en heeft veelal een binaire ofwel tweedelige maatsoort, wat doet denken aan marsmuziek. Maar Rammstein, dat is metal, naar eigen zeggen Tanzmetall. En dat spreekt miljoenen fans aan. En geheel terecht!

rnc5.png

Het nieuwe nummer, genaamd ‘Deutschland’, zuigt je mee van begin tot einde. Alles klopt: de muziek, de prachtige tekst, de flitsende peperdure film die erbij hoort, het historische kader waarbij de DDR, het nazi-regime, Marx, het modernisme en zoveel andere zaken die Duitsland gevormd hebben op indrukwekkende wijze in beeld worden gebracht. Zelfs de dramatische explosie van de Hindenburg komt aan bod.

rnc4.png

En de klachten van de joodse lange tenen? Nergens voor nodig! Slechts een fractie van de ruim 9 minuten durende videoclip en dan nog het stuk waarbij de nazi’s worden voorgesteld als onmensen. Gelamenteer en onnodig gezwets op voorhand met andere woorden.

rnc3.png

Eindigen doet de film met een pianoversie van één van hun bekendste nummers, ‘Sonne’. De hoofdrolspeelster doorheen de clip is overigens Germania, vertolkt door… een negerin. Politieke correctheid? Neen, maar wel het typische shockeren van Rammstein – net wat ze overigens deden met in de 30 seconden voorfilm gisteren enkel het beeld van de bijna verhangen joden in concentratiekampuniformen te tonen. Het hoort erbij.

Een dikke 10 op 10 voor deze nieuwe knaller! “Deutschland Deutschland über allen!

rnc2.png

Deutschland
Rammstein 2019

Du… hast viel geweint
Im Geist getrennt
Im Herz vereint

Wir… sind schon sehr lang zusammen
Dein Atem Kalt (so kalt, so kalt)
Das Herz in Flammen (So Heiss, so Heiss…)

Du (Du kannst…)
Ich (ich weiss…)
Wir (wir sind…)
Ihr (ihr bleibt…)

Deutschland!
Mein Herz in Flammen
Will dich lieben und verdammen
Deutschland!
Dein Atem kalt, so jung und doch so alt
Deutschland!

Ich… Ich will dich nie verlassen
Mann kann dich lieben
Und will dich hassen

Überheblich
Überlegen
Übernehmen
Übergeben
Überraschen
Überfallen
Deutschland Deutschland über allen

Deutschland!
Mein Herz in Flammen
Will dich lieben und verdammen
Deutschland!
Dein Atem kalt, so jung und doch so alt
Deutschland!

Deine Liebe
Ist noch umsegen
Deutschland!
Meine Liebe kann ich dir nicht geben

Deutschland!

Deutschland!

Du!
Ich!
Wir!
Ihr!

(Du!)
Übermächtig, überflüssig
(Ich!)
Übermenschen, überdrüssig
(Wir!)
Wer hoch steigt, der wird tief fallen
(Ihr!)
Deutschland Deutschland über allen

Deutschland!
Dein Herz in Flammen
Will dich lieben und verdammen
Deutschland!
Dein Atem kalt, so jung und doch so alt

Deutschland!

Deine Liebe
Ist noch umsegen
Deutschland!
Meine Liebe kann ich dir nicht geben

Deutschland!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[VIDEO] Rammstein is terug en hoe! Duitse geschiedenis in 9 minuten durende video”

  1. Als gojim zou ik nooit gedacht hebben dat de Joodse gemeenschap hier op de hak werd genomen. Het doet me denken aan de uitspraak ‘Je kunt de hemel pas binnen treden zolang je maar niet aan een kat denkt’. Inderdaad, van nu af aan kun je alleen maar aan katten denken. Heer, verlos ons van de katten.

  2. Tony Claasen Duque De Drouton en Norvège

    Waarom moeten steeds de Joodse GEMEENSCHAP op de gak Worden genome verdommenis hebben jullie de oorlog meegemaakt in de negatieve zin zouden jullie wel anders praten cq schrijven ik heb het AAN den lijven ondervonden wat dat betekend Dus wat meer respect voor ONZE JOODSE MEDEMENSEN is zeker op zijn plaats DAT Wilde Ik even kwijt over jullie opmerking van die Joodse klagende mensen en terecht KLAGEN ze. Ik Wens jullie vanuit São Paulo de Brasil veel wijsheid toe en een fijn weekend SHALOOM. Tony Claasen Duque de Drouton en Norvège

Trending

%d bloggers liken dit: