Volgens een peiling van het bureau Odoxa zou meer dan de helft van de Fransen te vinden zijn voor een militair aan het hoofd van de Republiek, indien de terroristische dreiging blijft toenemen. Bij eventuele nieuwe terreuraanslagen of dreigingen zou 55% van de bevolking ook akkoord gaan met verregaande uitzonderingsmaatregelen (mesures d’exception), waarbij ze zelfs bereid zijn om een deel van hun vrijheden, en die van hun omgeving,  op te geven. Een half jaar geleden was ‘slechts’ 41% van de Fransen voorstander van een tijdelijk autoritair regime, twintig jaar geleden was dat 35%.

Zo’n ‘geleide democratie’ zou op de steun kunnen rekenen van 71% van de Rassemblement National-kiezers, op 58% van de aanhang van Les Républicains en op 25%  van de sympathisanten van LREM (Macron). Voor de eventuele uitzonderingsmaatregelen liggen de kaarten iets anders. Daar zijn de 67% van de LREM-sympathisanten voor te vinden, bij het RN is dat 60%. Verder blijkt ook nog dat 54% van de bevolking volledig vertrouwen heeft in het leger en slechts 20% in de politie en het gerecht.

Bron: http://www.odoxa.fr/sondage/faire-face-terrorisme-francais-plebiscitent-larmee-appellent-a-mesures-dexception

Pour faire face au terrorisme, les Français plébiscitent l’armée et appellent à des mesures d’exception

Principaux enseignements du sondage:

1) Les Français sont une large majorité (55% vs 45%) à être prêts à des mesures d’exception et à une réduction des libertés pour mieux assurer la sécurité

2) Il faut dire que nos concitoyens pensent que leur pays est actuellement en guerre: c’est ce que pensent 6 Français sur 10 qui estiment que la France est en guerre contre le terrorisme

3) D’ailleurs, l’armée est LARGEMENT l’institution à laquelle les Français font le plus confiance pour lutter contre le terrorisme (contrairement à la justice et au pouvoir politique)

4) Conséquence logique, dès lors, même si cela peut surprendre dans la patrie des droits de l’homme: un

Français sur deux (et une large majorité de sympathisants LR et RN) serait même favorable à ce que l’on nomme un militaire à la tête du pays si la France était confrontée à de nouveaux attentats.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: