De stichting Moedignl.nl heeft voor het eerst een zaak gemaakt van politieke discriminatie bij een Nederlandse bibliotheek. Medewerker Marcel Vink werd vanwege zijn politieke activiteiten bij de rechtse stichting geweigerd als vrijwilliger bij de lokale bibliotheek. Hij heeft zelf een zaak aangespannen voor het overheidsorgaan het College voor de Rechten van de Mens en deze oordeelde dat de Stichting Openbare Bibliotheek AanZet verboden onderscheid op basis van politieke gezindheid heeft gemaakt.

Het College voor de Rechten van de Mens heeft als wettelijke taak mogelijke schendingen van mensenrechten te onderzoeken en heeft het oordeel uitgesproken dat hier sprake is van verboden onderscheid. Het antwoord van de bibliotheek dat het ‘Een openbare, onafhankelijke organisatie is en dat iedereen, uit alle culturen en bevolkingsgroepen welkom is.’ is dus geen gegronde reden om iemand te weren. De bibliotheek van Ridderkerk had de medewerker van Moedignl.nl niet mogen weigeren op basis van zijn politieke activiteiten.

In het verleden was er bij diverse bibliotheken in Nederland ook al sprake van politieke discriminatie. De nationalistische actiegroep Voorpost werd geweigerd om haar tijdschrift Revolte in de schappen te leggen naast alle andere bladen, want ‘nationalistisch’ en ook was er een bibliotheek die Thierry Baudets boeken niet in het assortiment wilde opnemen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Rechtse stichting Moedignl.nl haalt gunstig oordeel inzake politieke discriminatie”

  1. Namens https://www.facebook.com/Moedignl.nl Bedankt voor deze publicatie.

Trending

%d