Aanslag door moslimextremist in Utrecht, drie doden en vijf gewonden

Bij een islamitische terreuraanslag in Utrecht zijn drie doden en vijf gewonden gevallen. De aanslag vond plaats bij een tram in de wijk Kanaleneiland, waar een Turkse man meerdere schoten heeft gelost met als gevolg zeker acht slachtoffers. De hoofdverdachte is de 37-jarige, in Turkije geboren, Gökmen Tanis en hij is inmiddels door de politie ingerekend. In eerste instantie werd door de politie melding gemaakt dat het mogelijk zou gaan om een terroristische aanslag, maar uit bronnen rondom de familie meenden journalisten te kunnen opmaken dat het wellicht een daad van een ‘instabiele figuur’ betreft.  Zo werd aanvankelijk geprobeerd de terreuraanslag minder erg te laten lijken.

Vlak nadat bekend werd wat de ernst van de situatie was, besloot de politie van Utrecht de wereld in te sturen dat het mogelijk om een terroristische aanslag ging en werd het tramverkeer stilgelegd. Moskeeën, bioscopen, onderwijsinstellingen werden o.a. afgesloten en het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht werd naar niveau 5 verhoogd.

De bewijzen dat het om een moslim-terreuraanslag gaat stapelen zich intussen op.  Volgens enkele ooggetuigen zou er ‘Allahoe Akbar’ zijn geroepen.  Andere getuigen melden dat Nederlanders werden neergeschoten, maar een Marokkaan ongehinderd mocht vertrekken.  Ook vertoonde de dader zich met opvallende salafistenbaard.

Intussen doken ook beelden op van POW van jaren geleden, waar de terrorist een blonde vrouw uitscheldt en meteen over de shariah begint te zaniken.

Gerecht en politie weigerden ook maar iets bekend te maken over de slachtoffers, maar de sociale media lieten zich niet tegenhouden:  door vrienden en verenigingen werden rouwbetuigingen gepost voor de slachtoffers Roos Verschuur (19) uit Vianen, een vader van twee uit Utrecht, en een jonge vrouw uit de wijk Oog in Al.

Een dag na de schietpartij startten leugenpers en politiek een geconcentreerd leugenoffensief om te beweren dat de terreuraanslag geen terreuraanslag was: het zou iets geweest zijn in de ‘relationele sfeer’, en zelfs een soort ‘eerwraak’.  Met grote titels op de voorpagina van de krant vroeg men zich af: was dit ‘incident’ wel een ‘aanslag’?  Maar de waarheid haalde hun leugens alweer in:  het gerecht maakte bekend, dat géén van de slachtoffers vooraf ook maar iets met de Turkse schutter te maken had.  Nog beter: er werd nu ook een briefje gevonden in de auto van de Turk, dat ‘sterk wijst op een terroristische motivatie’.  Volgens de krant De Telegraaf verwijst de terrorist erin naar Allah, en groet hij ook zijn moslimbroeders.

Zoals verwacht en gevreesd.

2 comments

  1. Een verwarde man, inderdaad – zoals voorspeld -, in tegenstelling tot de dader in Christchurch. Kunnen we dan besluiten dat zelfs criminele ‘blanken’ mentaal superieur zijn aan niet blanken, althans volgens de officiële media? Ik zou niet durven.

  2. Maar over de slachtpartij van christenen in hun kerk eerder deze week daar rept er geen enkele over, Maar Och het zijn maar christenen vermoord door islam bloedhonden . Wie zijn wij,

Comments are closed.