Na veel hakketakken is de burkini dan toch niet toegestaan in de ‘Aquaclub Belle Dune Fort-Mahon’ aan de Opaalkust. Het gezond verstand zegeviert!

Fort-Mahon-Plage is een badplaatsje in het Franse departement Somme (arr. Abbeville) dat weinig of nooit in het nieuws komt. Enkele dagen geleden was het even anders, het dorpje werd wereldberoemd in Frankrijk.

Het kustplaatsje beschikt over ‘centre aquatique’ (waterpretpark), en daar ging het over. Plots vonden de plaatselijke beheerders van ‘le Syndicat mixte Baie de Somme’ het een goed idee om de burkini toch toe te laten. Nochtans was het reglement ter zake heel duidelijk: ‘om hygiënische reden is het dragen van kledingstukken zoals shorts en lichaamsbedekkende badkledij ten strengste verboden’.

Patricia Chagnon van het plaatselijke Rassemblement National

Het was Patricia Chagnon, plaatselijke mandataris van het Rassemblement National en onregelmatig medewerker van Russia Today, die de kat de bel aanbond en een petitie lanceerde. De zaak kreeg zelfs een nationale dimensie, mede door het feit dat Marine Le Pen het aankaartte in een politiek France2-programma: “het zou verboden zijn om hygiënische redenen, maar wel toegelaten zijn voor religieuze redenen. Zij wij echt in die mate naïef?

Op vrijdag 15 maart, amper twee dagen na hun humanitaire oprisping, werd de beslissing herroepen: “wanneer we het reglement hebben aangepast, was dat uit bezorgdheid voor de mensenrechten. Maar na een grondige tweede lezing moeten we toegeven dat we onvoldoende rekening hebben gehouden met de gevoeligheden en de hygiënische voorschriften. We hebben dan ook beslist om de eerdere beslissing te annuleren”.

De voorzitter van het comité had die nationale ‘publiciteit’ niet verwacht. Tja, in het vervolg wat meer nadenken, mijnheer de voorzitter

Daaaaaag burkini!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Burkini niet toegestaan in waterpretpark Somme”

  1. Hier in Vlaanderen durft men zo niet reageren: unia weet je wel !
    Die willen “dhimi’s” maken van gans Vlaanderen…

Trending

%d