Opgehitst door deugmensen en diverse media is een uit de hand gelopen ruzie in het vissersdorp Urk gisteren ontspoord met een massale invasie van Marokkaanse jeugd. De jongeren hadden landelijk via de sociale media opgeroepen om de confrontatie met de Urkse jeugd op te zoeken en dat zou gisteren moeten gebeuren. De politie was massaal uitgerukt en wist Marokkanen uit het dorp te weren. Achtergrond was een incident waarbij enkele Urkse jongeren eerder deze week een huis van een Marokkaanse familie bezochten en geweld gebruikten. Dat alles heeft de gemoederen hoog doen oplaaien en kreeg landelijke bekendheid, met name vanwege de reacties uit de media en van links-liberale deugmensen.

Sinds tientallen Nederlandse jongeren bij een Marokkaans gezin de deur platliepen en een ruzie met fysiek geweld beantwoordden, is er al dagenlang discussie. Dat is opvallend, want was het andersom het geval geweest, zoals in het verleden regelmatig voorkwam, dan hadden de deugmensen dit als een losstaand geval opgenomen. Maar nu werden zeer actief racistische samenzweringstheorieën in de publieke ruimte verspreid die verwijtend wezen in de richting van de Nederlandse jongeren uit Urk.

Hoe extremistisch de deugmensen inmiddels zijn verworden, werd duidelijk toen gezellig op de Publieke Oproep tot moorden werd opgeroepen. Ene Elfie Tromp riep op Radio 1 met opzwepende taal dat “Sommige stukken van Nederland zijn zo door en door rot dat ze maar het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk.”

Het kwam gisteren dan ook tot een ontknoping. De politie was ruim aanwezig in Urk en moest de invasie van Marokkanen tegenhouden. Op de helft van avond werd er melding gemaakt dat er zelfs al 35 auto’s retour waren gestuurd bij de wegen richting Urk. Ook in het dorp zelf waren er een aantal aanhoudingen. Ondanks zware woorden en beledigingen kwam het niet tot een gewelddadige confrontatie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d