De onderwijsinstellingen in Vlaanderen mogen leerlingen verplichten om deel te nemen aan klimaatmarsen. Dat heeft Vlaams minister van onderwijs, Hilde Crevits (CD&V) gezegd. Dit is geen Fake News, dit betreft geen lapsus, het is de realiteit en leerlingen die zich hier niet naar schikken worden simpelweg gestraft want “dat kan wettelijk…“. Morgen verzamelen alle klimaatmarselingen opnieuw in Brussel én wereldwijd (en daar is natuurlijk volk voor nodig).

Schooldirect, de nieuwsbrief van het ministerie van Onderwijs aan alle Vlaamse schooldirecties, citeert de minister: “Deelname aan de manifestatie is een extra muros-activiteit, ­gekoppeld aan het pedagogische project, de onderwijsdoelen en het leerprogramma.” En ouders die vinden dat het een politieke activiteit betreft krijgen het volgende te horen: “Het klimaat is geen partijpolitiek, een klimaatmars hoeft dat ook niet te zijn“. Dit zijn de woorden van Pieter-Jan Crombez, woordvoerder van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger Chris Janssens is het daar alles behalve mee eens: “Minister van onderwijs Hilde Crevits laat verplichte klimaatbetoging door scholen toe. Dit is onaanvaardbaar. Klimaat is niet politiek, maar deze betogingen en marsen wel. Stop met het misbruiken van onze kinderen en scholen voor deze politiek geïnspireerde klimaathysterie!” En ook Rik Torfs, voormalig politiek collega van Crevits, is het niet eens met deze beslissing: “Door scholen verplicht [te laten] meelopen in [een] klimaatmars zegt weinig over klimaat maar veel over groeiende onverdraagzaamheid tegenover afwijkende meningen.

cjfb.png

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Minister Crevits draait rollen om: “Klimaatmarsen worden verplichte schoolactiviteit…””

 1. Raymond Dupont

  Hoeveel lestijden hebben vele leerlingen al niet verloren? Een verstandig man zegde ooit: “In de school moeten de leerlingen leren lezen en schrijven”. Met “lezen en schrijven” bedoelde hij het ganse onderwijspakket aan verbale en niet-verbale vakken. Voeg daarbij een degelijke opvoeding en de leerkrachten hebben zo al méér dan de handen vol. Natuurlijk mogen/moeten de jongeren ook hedendaagse problemen kritisch leren benaderen. Dat ze zich zorgen maken voor het klimaat is een goede zaak. Ook zo voor de vrede. Ook zo voor de menselijke waardigheid en morele waarden. Extra-muros activiteiten zijn wél verantwoord als ze een meerwaarde leveren, zoals bv. bezoeken aan bedrijven, musea, toneel- en filmopvoeringen mét voor- en nabespreking, enz. Het is zo klaar als een klontje dat de spijbelbetogingen van de laatste weken een politiek karakter hebben. En wàt is de meerwaarde van die spijbelbetogingen? Zeker met de verkiezingen in aantocht, mag daar geen enkele school aan meedoen. Leerstof en opvoeding: méér dan een voltijdse opdracht. Meer zelfs !

 2. Spijbelen werd vroeger bestraft, ouders konden hun kinderbijslag kwijtspelen. Srry maar denk dat de politiek nu al aant azen is op nieuwe kiezers. Lezers, het klimaat is al heel lang naar de vaantjes. Maar denk je dat de grootste vervuilers daar van wakker liggen, USA, Rusland, China & India. No way gozes. Erg dat het altijd dezelfde zijn die het ondergaan. De gewone mens. Stakingen, betogingen allemaal goed en wel , maar wie betaald hun beveiliging tijdens hun betogingen?. ….leef dan zoals wij indertijd, geen luxe niks de ballen. Eat that Nina. Moesten wij nooit iets gedaan hebben of geprobeerd hebben wast Mss beter. Maar zonder kon je je grote muil niet opzetten. Alain

 3. dagmar ceulemans

  crevits jij bent crazy kinderen horen op school en n iet op straat klimaat hersteld zen eigen kan niemand iets aan doen jullie zijn zo lomp
  iedereen m=oet nemen gelijk het komt

 4. dat wijf is helemaal beklopt. Te veel gezopen met karnaval en op haar kop blijven botsen tot in het oneinige, zekers. Wat een onzin en politieke brainwashing is dat tegenwoordig met het onderwijs in Belgié en de schooldirecties. Zouden ze zich niet beter bezig houden met een neutrale stellingname en de kinderen later zelf hun keuze laten maken als ze er geestelijk toe in staat zijn???? Idem ook met het dwingen om moskees te bezoeken en de kinderen daar Allah akbar laten prevelen. Schandalig is het, echt om te kotsen.
  Blij dat mijn kinderen al van school af zijn maar wat een triestige toekomst en onderwijs gaan mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen hebben door deze gefrustreerde, geindoctrineerde jeugd, waar dan later nog bestuurders van het land moeten uit voortkomen. Arm België, enfin Belgistan in de nabije toekomst.

 5. Toen Mao ten einde raad was, richtte hij de Rode Wachten op die de Chinese cultuur en economie ten gronde vernietigden. Nu scheppen de politici en de media de … Groene Garde ? De nieuwe Chinese orde met totale controle over iedereen is het voorbeeld en het doel. De dwazen lopen er weer in.

Trending

%d bloggers liken dit: