Bayer-Monsanto, Microsoft, Google, Sky, Elf, de Walt-Disney-groep en anderen, financieren de ALDE-groep van Verhofstadt, Macron, Rutte en c.s., terwijl in de meeste EU-landen het verboden is dat bedrijven politieke partijen financieren. Maar die maatregel geldt niet voor de fracties in het Europees Parlement. Zo kwamen we te weten dat ALDE, de ‘Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa’, waar de Open VLD, de MR, de VVD en de partij van Macron deel van uitmaken, 425.578 euro aan giften mocht incasseren. In vergelijking met ALDE – met 70 leden uit 21 EU-landen – ontvingen de andere politieke fracties peanuts: ADDE: 90.802 euro, PPE: 61.000 euro, PSE: 49.132 euro.

Nu weten we heel goed dat bedrijven niet zomaar sponsoren: ‘voor wat hoort wat’. Neem nu Bayer-Monsanto. Op 10 augustus 2018 werd Monsanto veroordeeld door een rechtbank in San Francisco wegens het moedwillig verbergen van het kankerverwekkend karakter van Roundup. Monsanto, overgenomen door Bayer, werd veroordeeld tot een boete van 289 miljoen dollar. Ook in Europa werd de onkruidverdelger Roundup uit de handel genomen. Dat de Europese liberalen zich door dat bedrijf laten financieren, doet wel vragen rijzen. Zo kunnen we ons bijvoorbeeld de vraag stellen wat de inbreng van Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, ALDE), ‘lid van de speciale commissie pesticiden’, was bij het opstellen en afhandelen van het PEST-rapport. Het rapport stipuleert: “in België geldt het verbod op verkoop van Roundup enkel voor particulieren. Landbouwers en tuinaannemers kunnen de producten verder blijven gebruiken, omdat er voor hen onvoldoende alternatieven zijn.” Mogen tuinaannemers en landbouwers dan wel kanker krijgen?

Hetzelfde kan men zich afvragen bij multinationals als Microsoft en Google. Een klein kind begrijpt dat manipulatie van het internet niet ver meer af is. Vele ‘democraten’ zien immers met ergernis aan hoe andere strekkingen hun boodschap via de sociale media kunnen verkondigen. In vele landen gaan er trouwens stemmen op om het internet te censureren, lees: patriottische meningen bannen. Macron, de grote vriend van Verhofstadt en Michel, speelt daarin een grote rol. Alle drie worden ze gesponsord door Google en Microsoft. Het is een potje dat stinkt, zoveel is zeker.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Bayer-Monsanto en Microsoft financieren ALDE van Verhofstadt”

Trending

%d