Wederom huiselijke intimidatie PVV-kandidaten bij verkiezingsstrijd

Met het in het zicht raken van de verkiezingsdatum van 20 maart 2019 voor de Provinciale Staten, is in Nederland de verkiezingsstrijd weer in al hevigheid losgebarsten. Dat geldt ook voor de talloze bedreigingen aan het adres van rechtse en populistische partijen die het opnemen voor de Nederlandse bevolking. De Partij voor de Vrijheid (PVV) en haar kandidaten zijn hierin voor de zoveelste keer op rij het slachtoffer van bedreigingen, waarbij enkele van haar kandidaten huisbezoek hebben gekregen van extremistische kladderaars. De Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft nog niets laten horen in reactie op de bedreigingen.

Naast de dreigtelefoontjes en e-posts die de PVV ontvangt heeft de partij tijdens verkiezingen ook te maken met fysieke aanvallen en bekladdingen, dit was ook bij vorige verkiezingsrondes het geval. Populair lijkt te zijn om de huizen en spullen van kandidaten te bekladden met op de persoon gerichte teksten. Het is volledig onduidelijk waarom de Nederlandse justitie tot op heden nog niemand hiervoor heeft opgepakt en daarbij een lakse houding aanneemt ten opzichte van geweld en intimidatie als het bepaalde politieke partijen en volksvertegenwoordigers aangaat.