De Conservatieve Volkspartij van Estland heeft bij de recente verkiezingen voor het Estse parlement een flinke verkiezingsoverwinning geboekt. De partij voerde campagne onder de slagzin ‘Voor Estland!’ en heeft daarbij een uitgebreid programma. Ze behaalde 17,8 procent van de stemmen, een meer dan verdubbeling ten opzichte van de uitslag in 2015. De liberale Estse Hervormingspartij heeft de verkiezingen gewonnen en wordt met bijna 28,9 procent van de stemmen de grootste partij, de links-liberale Estse Centrumpartij komt op een tweede plek met 23,1 procent van de stemmen. Met 63,1 procent ligt de opkomst van de kiezers iets onder de 64,2 procent van de vorige verkiezingen.

Vijf partijen hebben de verkiezingsdrempel gehaald en met de drie eerder genoemde partijen komen ook de conservatieven met 11,4 procent en de sociaaldemocraten met 9,8 procent in het Estse parlement terecht. Een belangrijk onderdeel van de electorale strijd is in de Republiek Estland de verdeeldheid tussen Esten en Russen in het land, de laatste groep stemde de vorige keer met ongeveer 75 procent op de Estse Centrumpartij. Een verdeeldheid die zeker de laatste jaren handig door Atlantische krachten op de spits wordt gedreven.

In tegenstelling tot de rechts-populistische partijen in het westen van Europa heeft de Conservatieve Volkspartij van Estland een zeer negatieve houding ten opzichte van het huidige Rusland en de rol van de Russen in het land. In de verkiezingscampagne liet men weten op te komen voor de welvaart en welzijn van de mensen en te staan voor een rechtvaardige, eerlijke en vrije staat. Stelling te nemen voor het traditionele huwelijk en gezonde familierelaties en te staan voor nationale belangen en soevereiniteit van de Estse staat, dus voor het recht om zelf beslissingen te nemen zowel als staat en als burger.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: