NSV! slachtoffer van discriminatie op Hasseltse universiteit

De Limburgse afdeling van de Nationalistische Studentenvereniging is afgelopen week het slachtoffer geworden van discriminatie. Voor de organisatie van een debat met politici van de verschillende partijen gingen zij, zoals dat gebruikelijk is bij studentenverenigingen, naar de UHasselt om een aula te reserveren. Dit verzoek werd aanvaard en even later weer verworpen wegens verbouwingswerken.

Wanneer enkele dagen later Climate Education Belgium, een fictieve milieuorganisatie, een aanvraag indient voor een aula in dezelfde periode en met de zelfde vereisten, wordt over verbouwingswerken met geen woord gerept.

Nadat de studenten de UHasselt hiermee confronteerden, gaf de universiteit toe dat ze de rechtse studenten geen podium wil geven, zonder deze beslissing verder te beargumenteren.

Sidney Borkowski, de praeses van de NSV! Hasselt, laat weten dat ze zich niet laten ontmoedigen. Indien de aula niet wordt toegekend zal het debat op een andere locatie doorgaan. Een klacht neerleggen wordt overwogen.

Het telefoongesprek tussen de NSV! en de UHasselt;

E-mailwisselingen tussen de NSV! en de UHasselt;

One comment

Comments are closed.