Het Franse bedrijf Decathlon ziet af van de verkoop van de running hijab of hidjäb. (sporthoofddoeken voor vrouwen) Vaak ziet men op de sociale media volgende zinnetje verschijnen: “maar wat is dat, islamisering”? Wel, dat is zo’n voorbeeld. Om aan de vraag van de moslims te beantwoorden, kronkelen bedrijven zich als een paling in een emmer snot. Geld heeft immers geen geur of kleur en houdt ook geen rekening met de onderdrukking of ongelijke behandeling van de vrouw.

De Franse sportketen Decathlon is zo’n bedrijf. In navolging van Nike hadden ze het plan opgevat om een ‘running-hijab’, een hoofddoek voor sportieve moslima’s, op de markt brengen.
Maar dat was buiten de vele Dupont’s en Dubois gerekend. Een nooit geziene golf van protesten ontstond. Via de sociale mediakanalen werd Decathlon bestookt. De minister van Sport, Roxana Maracineanu (ex PS, nu lijst Macron), een genaturaliseerde Roemeense, ging er zich mee moeien door te verklaren dat ze daar geen graten in zag: “bedrijven mogen verkopen wat ze willen”.

Maar het protest bleef aanhouden, waardoor Decathlon afzag van de sportieve kopvod in de handel te brengen. Ze gaven er wel een draai aan, door te verklaren dat het om een vergissing ging. De bewuste hoofddoeken waren zogezegd voor Marokko bestemd.

Dat is natuurlijk een grove leugen. Voor eens dat de druk van patriottisch Frankrijk loont, hadden we een moedigere houding van Decathlon verwacht. Dat is uiteraard maar een kleine overwinning, maar toch, het is een symbolische overwinning.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Decathlon Frankrijk ziet af van verkoop sporthoofddoeken”

  1. De dag waarop zij ENKEL dat soort hoofddoeken zullen MOGEN en MOETEN verkopen zullen héél misschien hun ogen opengaan.

Trending

%d bloggers liken dit: