Onderzoekers: Salafisme gewoon een religieuze levenswijze

Vergeet even de terroristische aanslagen op Europese burgers op kerstmarkten in onze grote steden én de bijhorende oproepen om niet-moslims te bekeren. Het Salafisme is gewoon een behoefte van jongeren en onderdeel van de geleefde werkelijkheid van moslims in Nederland. Dergelijke opvallende bevindingen komen uit een recent onderzoekrapport van het Verwey-Jonker Instituut dat onderzoek doet naar actuele maatschappelijke vraagstukken. Het rapport wil het Salafisme beter voorspiegelen dan op basis van de realiteit het geval is.

Zo wordt de inhoud van de religieuze, islamistische teksten gebagatelliseerd en zou men dit alles moeten plaatsen binnen een brede stroming, met verschillende interpretaties, waarbij men slechts wat teksten letterlijk interpreteert. Een belangrijk medewerker aan het onderzoek is dr. Maurits Berger, een controversiële hoogleraar Islam en het Westen aan de Universiteit van Leiden, een leerstoel die wordt betaald door het Sultanaat Oman, een islamistische, absolute monarchie zonder grondwet.

One comment

  1. Ja wie die onderzoeken heeft uitgevoerd zou beter minstens 1 jaar in de leer gaan en ons dan komen overtuigen hoe de vork in de steel zit. Of die dan nog gaan terugkomen is de vraag, misschien tussen 4 planken. Hoe naïef kan Extreem Links wel zijn. Voor mij blijft een kotelet een kotelet het wordt geen biefstuk ook al kruid men het om te verdoezelen. Ja zot zijn doet geen zeer, als men die minderjarige kinderen op de foto ziet dan zegt dit genoeg.

Comments are closed.