Het Studiecentrum Joris van Severen heeft op woensdagavond 13 februari een video gepubliceerd over de landdagen van het Verdinaso (1932-1939) met unieke illustraties en videobeelden. De hoogtijdagen van het Verdinaso waren de zogenoemde landdagen die tussen 1932 en 1939 werden gepland als manifestatie van de populariteit van de beweging.

De beelden geven weer hoe men in de periode tussen de twee grote Europese broederoorlogen in de 20ste eeuw massabijeenkomsten van politieke organisaties beleefde. Het Studiecentrum doet al vanaf de jaren negentig onderzoek naar de persoon Joris van Severen en zijn politieke beweging het Verdinaso en komt geregeld met nieuwe vondsten en interessante fotobeelden en filmmateriaal.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: