GroenLinks-mevrouw begrijpt ophef ‘onbehandelbare 70-plussers’ niet

Mevrouw Corinne Ellemeet van GroenLinks liet deze week weten dat er een leeftijdgrens moet komen waarboven extra kritisch naar het nut van medische behandelingen moet worden gekeken. Op dit voorstel kwamen veel negatieve reacties, maar mevrouw begrijpt dat helemaal niet. Dat liet Ellemeet gisteren aan een journalist van het Algemeen Dagblad weten, volgens haar is het makkelijk om onrust te zaaien onder oudere patiënten en blijft ze bij haar woorden.

Onderwerp van de discussie is het plan van haar partij om speciale ouderenartsen voortaan mee te laten kijken als 70-plussers in het ziekenhuis belanden voor een behandeling. Die kunnen een betere inschatting maken of de patiënt de behandeling nog wel goed aankan en ook daadwerkelijk beter uit een operatie komt. Volgens Ellemeet worden namelijk nog te veel senioren overbehandeld.

3 comments

  1. Ach, misschien is alleen meekijken en adviseren niet zo erg, als de BESLISSING om een operatie al dan niet te ondergaan meer bij de patiënt zelf ligt!

Comments are closed.