Herinner u de Nieuwe Politieke Cultuur – NPC.  In de jaren ’90 sméékten de ‘democratische’ partijen hierom. Immers, het Vlaams Blok scheerde hoge toppen, Dutroux wist een boswandeling te maken, terwijl hij vast moest zitten voor meerdere kinderverkrachtingen en -moorden, Agusta-helicopters hingen aaneen met smeergeld enzovoorts.

Genoeg was genoeg, zo vonden de Grote Democraten. Transparantie en correct bestuur waren de toverwoorden. Ondertussen zijn we bijna 30 jaar later. En wat krijgen we? Een stoelendans van jewelste, georganiseerd door de CD&V. Nochtans was deze partij een grote voorstander van de Nieuwe Politieke Cultuur. Het is altijd lachen geblazen met de Christendemocraten, dat dan weer wel.

Wat hadden we? Joke Schauvliege was minister, Koen Van den Heuvel was fractieleider en Peter Van Rompuy was eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Wat hebben we nu, één week na het ontslag van de minister? Joke Schauvliege is eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement, Koen Van den Heuvel is minister en Peter Van Rompuy fractieleider. Mooi geregeld, toch?

Conclusie: van de Nieuwe Politieke Cultuur blijft geen spaander heel, als hij überhaupt al ooit bestaan heeft, quod non.

jsnk.jpg

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: