Ophef over voorstel GroenLinks medische behandeling onthouden bij 70-plussers

Corinne Ellemeet, die op het dossier van de zorg voor GroenLinks zit, liet deze week in een nieuwsprogramma weten dat mensen van boven de 70 beter moeten gaan nadenken of ze zich nog wel willen laten behandelen in het ziekenhuis. “Moet je 70-plussers nog wel een nieuwe hartklep, een kunstheup of een dure kankerbehandeling geven?” Het Kamerlid vindt dat er beter moet worden gekeken naar het nut van operaties als mensen een zekere leeftijd hebben bereikt.

Deze woorden zorgden voor stevige reacties op de sociale media, dat leek van doen te hebben met het stellen van een leeftijdgrens in combinatie met het gebruik van het woord nut. Met de moraal van het vrijemarktfundamentalisme is er voor veel mensen geen ‘nut’ meer in de maatschappij van GroenLinks en kunnen dus het beste verdwijnen. GroenLinks, maar zeker ook D’66 houden zich al langer bezig met dergelijke bevolkingspolitiek, middels het promoten en mogelijk maken van euthanasie en abortus.

10 comments

  1. Deze Groen Linkse vrouw is niet bij haar volle verstaan en Ik Ben het volkomen met Michel Jacobs eens deze PARTIJ Groen Links moest verboden Worden zij hebben zelf Nog nooit gewerkt en dwingen ONS ouderen die deze MAATSCHAPPIJ hebben opgebouwd met hard werken om nu weer order op zaken te stellen en zij willen ONS ouderen ONZE ZORG ONTNEMEN WAAR WIJ KEIHARD VOIR HEBVEN GEWERKT MASR ZIJ GEVEN AL DIE “ADIELZOEKERS” ALLES GRATIS DIE NOG NOOIT IETS HEBBEN BIJFEDRAGEN AAN ONZE MAATSCHAPPIJ EN ZIJZELF ALLEEN MAAR BUN ZAKKEN HEBBEN GEVULD EN HELE DOMME REGELI GEN TREFFEN. DAAROM STOP ISLAMISERING EN SLUIT DE GRENZEN EN STOP HET ANTISEMITISCHME EN GEDF ONS NEDERLAND WEER TERUG AAN ONS NEDERLANDERS DIE HET HEBBEN OPGEBOUWD. WRG MET DIE LINKSE PARTIJEN WEG MET GROEN LINKS, VVD, D66, DENK, BIJ1, PVDA, CDA, CHU, CU, PVVD EN STEM OP WILDERS DIE HEEFT AL MEER DAN 10 JAAR GELIJK. VEEL STERKTE OUDEREN ONDER ONS MET XE HARTELIJKE GROETEN VAN ONS UIT São Paulo de Brasil Tony Claasen Duque De Drouton en Norvège even 79 jarige AOW-er

  2. We zullen eens zien als zij ooit de zeventig haalt hoe ze dan zal reageren,die spreekt zonder verstand mijn stem …no way

    1. deze mensen hebben waarschijnlijk het meeste afgedragen. ik ben nu met pensioen maar heb 50 jaar afgedragen dan zal men bij mijn pensioen niet veel meer moeten opleggen als iedereen 45 jaar werkt zullen er nooit problemen zijn met pensioen, toen ik 14 was en niet goed leerde kon ik naar het steenfabriek nu leren ze allemaal tot 25 jaar en zijn er ook die gen werk vinden.

  3. Het etaleren van dat soort idiotieen van kleuterschoolniveau vind je in alle partijen. We kunnen het er met z’n allen over eens zijn dat artsen in samenspraak met hun patiënt en niet politici met wierook op de plaats van hun hersenen, dienen te bepalen of een behandeling nuttig is.Mevrouw lijdt aan een pathologische vorm van profileringsdrang want ze weet verdomd even goed als ik dat de wenselijkheid van behandelingen reeds bepaald wordt in continu overleg tussen regeringen en tal van medische commissies.Als ze zelf niet gelooft in haar eigen overlegorganen, wat doet ze dan in de politiek? Juist ja.

  4. Dit is de idiotie ten top. 70+’ers zijn diegenen die al het langst de sociale zekerheid hebben gefinancierd. Daarenboven zijn de meeste 70+’ers fysiek nog heel goed. Dan kun je evengoed de rokenden en drugsgebruikers of alcoholgebruikenden vanaf hun 20ste afschrijven. Die halen de 70 toch niet!

  5. Ik ben 65 en heb artrose en osteoporose, dus zal ik zeker niet op groen stemmen.

  6. Een vrouw die volledig het noorden kwijt is, hoe durft u zoiets zeggen? ik ben een man van 72 ik ben beschaamd in uw plaatst, het is te hopen dat u zelf die leeftijd haalt MET een ernstige kwaal, geen kraak been meer in uw knie bijvoorbeeld, wat zware pijn veroorzaakt TOT u niet meer kunt gaan EN dan gaat u op een Prothese ROEPEN !!!

  7. Dit voorstel is echt te debiel voor woorden, de gemiddelde leeftijd gaat al jaren om hoog, werken tot 67 jaar of langer en dan gaan bekijken of je mensen van 70 nog wel moet helpen. Dit domme mens moeten ze gewoon nu al niet meer helpen als ze ziek word. Schandalig en zogenaamd allemaal voor ons bestwil. Zo als deze partij altijd doet voorkomen. Als er een partij alles behalve mensen belangrijk vind is het dit stel wel.

  8. Als ik die groenlinkse citroenface bekijk dan vrees ik dat ze het kind weggesmeten hebben en de nageboorte gehouden. Daar zou men al helemaal geen kosten meer moeten aan doen.

Comments are closed.