Gele hesjes betogen in Brussel tegen bank Rothschild

Terwijl de gele hesjes-beweging in Frankrijk blijft doorgaan, tegen het beleid van president Macron dat net als in België en Nederland de gewone werkende burger steeds verder uitperst met stijgende kosten en taksen, blijven ook in ons land groepen hun sympathie betuigen.  De voorbije week doken 40 gele hesjes onverwacht op in Brussel, op de poepsjieke winkelboulevard Louizalaan;  tussen de winkels van Hugo Boss en Armani betoogden ze voor de discrete deur van de bank Rothschild.  ‘Deze bank staat symbool voor het slechte ultrakapitalistische en liberale beleid, ten nadele van de gewone werkende mensen’, aldus woordvoerder Hervé Van Laethem.

De demonstranten kregen ook de steun van Europees Parlementslid Udo Voigt, van de Duitse rechtsnationalistische partij NPD.  ‘ Emmanuel Macron kon enkel President worden, omdat banken als Rothschild hem miljoenen euro’s gaven om campagne te voeren, terwijl de politieke oppositie van Marine Le Pen van geen enkele bank in Frankrijk geld kreeg’, aldus Voigt.  ‘ Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ex-bankbediende Macron daarna het beleid voerde voor de rijken dat hem door de banken gedicteerd wordt.’

Alhoewel de politie uiterst nerveus was, verliep alles zonder problemen of incidenten.