Kraak zonder camerabeelden: drie arrestaties, rellen met massa’s camerabeelden: nul arrestaties

Drie Georgiërs werden de voorbije dagen gearresteerd in het onderzoek naar de spectaculaire en tot de verbeelding sprekende kraak op een BNP Paribas Fortis-kantoor in de joodse buurt van Antwerpen. De onderzoekers hebben nog meer verdachten in het vizier, wat doet vermoeden dat er meer arrestaties zullen volgen de komende uren en dagen.

De kraak werd zondag ontdekt. Via twee zelfgegraven tunnels en een heel stuk riolering geraakten de dieven vanuit een kelderappartement tot in een kluizenzaal van de grootbank. Amper vier dagen later zijn er dus al drie arrestaties: twee Georgische vrienden en de vader van één van de twee. Dit ondanks het feit dat er in de kluizenzaal geen camera’s hangen – om privéredenen.

Vergelijk dat maar eens met de rellen in Brussel op oudejaarsnacht, waarbij honderden allochtonen, voor het oog van heel wat bewakingscamera’s winkels plunderden, brand stichtten, politie en brandweer aanvielen en zo voorts. In Brussel werd er tot op heden nog geen enkele arrestatie verricht. Nul, zero. De burgemeester van Molenbeek kondigde nochtans vlak na de beruchte nacht aan dat de camerabeelden bestudeerd zouden worden. Waar wacht ze dan op om tot de actie over te gaan?

Een kraak in Antwerpen zonder camerabeelden: drie arrestaties (tot nog toe), massale rellen in Brussel voor het oog van (ongetwijfeld) honderden camera’s: nul arrestaties. Laat dat maar eens doordringen.

bkb.jpg