Meer dan duizend demonstranten landelijke demonstratie gele hesjes Maastricht

Over de duizend mensen zijn gisteren op de oproep voor een landelijke demonstratie in de Limburgse stad Maastricht van de gele hesjes afgekomen. De organisatie koos voor Maastricht omdat daar in 1992 het Verdrag van Maastricht werd getekend, waarmee de Europese Unie werd opgericht. De demonstranten maakten een flinke wandeling en gebruikten deze om hun ongenoegen over de koers van het land te uiten.

Er waren op de spandoeken en borden teksten te lezen over de Europese Unie, sociale rechtvaardigheid en het afschaffen van het referendum. Daarbij was het mikpunt van de kritiek de minister-president Mark Rutte en zijn regering, die volgens de demonstranten verantwoordelijk is voor de huidige staat van Nederland. Hoewel de demonstratie zonder veel problemen verliep, raakte wel iemand licht gewond toen hij vuurwerk naast zijn gezicht kreeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.