Over de duizend mensen zijn gisteren op de oproep voor een landelijke demonstratie in de Limburgse stad Maastricht van de gele hesjes afgekomen. De organisatie koos voor Maastricht omdat daar in 1992 het Verdrag van Maastricht werd getekend, waarmee de Europese Unie werd opgericht. De demonstranten maakten een flinke wandeling en gebruikten deze om hun ongenoegen over de koers van het land te uiten.

Er waren op de spandoeken en borden teksten te lezen over de Europese Unie, sociale rechtvaardigheid en het afschaffen van het referendum. Daarbij was het mikpunt van de kritiek de minister-president Mark Rutte en zijn regering, die volgens de demonstranten verantwoordelijk is voor de huidige staat van Nederland. Hoewel de demonstratie zonder veel problemen verliep, raakte wel iemand licht gewond toen hij vuurwerk naast zijn gezicht kreeg.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d