In april vorig jaar blokkeerden militanten van Génération Identitaire de doorgang voor ‘vluchtelingen’ die de Alpen wilden oversteken richting Frankrijk. De actie werd een succes en dat vond de Franse overheid maar niets. Het zit hen zo diep in de maag dat zelfs vandaag nog militanten werden aangehouden die aan de actie deelnamen. Geheel toevallig had één van hen enkele uren voordien op sociale media aangekondigd dat Macron en Co hadden beslist dat niet minder dan 130 jihadi’s terug mochten keren naar Frankrijk.

In Frankrijk probeert de overheid, in samenwerking met het gerecht, al langer ieder verzet tegen het beleid keihard de kop in te drukken. Torenhoge boetes en dagenlange arrestaties voor en van Identitairen zijn geen nieuws meer. Telkens schreven we hierover op ReAct. Het maakte de beweging niet kleiner, integendeel, het versterkte de rangen en trok nieuw volk aan. Nog vastberadener dan voorheen. Vergelijk het gerust met de mislukte vernietigingsoperatie van de VRT tegen Schild & Vrienden.

Romain Espino uit Lyon, één van de deelnemende militanten in de Alpen, werd deze ochtend meegenomen door de politie. Zijn deelname aan #DefendEurope in de Alpen, waarbij een gekende vluchtelingenroute werd geblokkeerd, zou de aanleiding zijn van de arrestatie. Maar de Identitairen weten beter: “Romain Espino vient d’être mis en garde à vue pour avoir participé à l’action pacifique #DefendEurope dans les Alpes. Quelques heures plus tôt, @CCastaner annonçait que 130 djihadistes de l’État Islamique de Syrie allaient être rapatriés dans notre pays.

Omdat deze man dus aankondigde dat 130 jihadi’s van IS, die vochten in Syrië, zouden mogen terugkeren naar Frankrijk, werd hij vandaag de doos ingedraaid, aldus Génération Identitaire. De actie in de Alpen was enkel de stok om deze hond mee te slaan.

Ook de leider van Génération Identitaire en een hoogzwangere (!) militante, werden “in bewaring geplaatst” zoals dat dan heet. Of hoe de overheden en gerecht volksminnende jongeren viseren en anderzijds staatsgevaarlijke moslimextremisten de hand boven het hoofd houden.

Of Macron daarmee zijn populariteit – die zich nu al onder het vriespunt bevindt – zal kunnen opkrikken is uiteraard maar de vraag.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Militanten Génération Identitair gearresteerd 9 maanden na grensactie, onder hen hoogzwangere vrouw”

  1. Ratteke Maurice

    Mogelijk de laatste stuiptrekken van de GAMIN de France, Schoothondje van merkel en de EU Maffia , zeker weten je kan niet alles door de strot blijven duwen van je burgers. De rest zal je al kunnen raden denk ik ook al is Frankrijk een mooi land van natuur en wijn enkel de slap wannessen maken het naar de kloten.

Trending

%d bloggers liken dit: