Publicist Alain Soral veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf

De Franse socioloog en publicist Alain Soral is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het schrijven van teksten op de website van zijn organisatie Egalite et Réconciliation. Enkele zinnen van de teksten zouden racistisch zijn en aanzetten tot haat, een opiniedelict waar Soral al vaker voor is aangeklaagd en veroordeeld. Hoewel er in Frankrijk af en toe toonaangevende organisaties en personen zich uitspreken voor de vrije meningsuiting, bleef het nu helemaal stil. De veroordeling komt op een moment dat de protesten van de gele hesjes heviger en groter worden.

Op 17 januari 2019 was de veroordeling tot een jaar effectieve gevangenisstraf te vernemen bij de correctionele rechtbank van Bobigny. Het betrof belediging met een raciaal karakter, provocatie en het aanzetten tot rassenhaat evenals het beledigen van een rechter. Bij de rechtszaak die de staat tegen de publicist voerde, hadden ook talloze ‘anti-racistische’ organisaties zoals SOS Racisme en de LICRA (Ligue internationale contre le racisme et l’antisémitisme) zich aangesloten.

Het betrof in de rechtszaak deze specifieke zinnen;

Haatzaaien:
« Joden zijn manipuleerders, overheersers en hatelijk ».

Tegen de rechter:
« Ik heb nooit zoveel leugens en onwaarheden uit de mond van een vrouw gehoord en ik heb nog wel de nodige sloeries gekend. »

De veroordeling van Alain Soral bracht de organisaties die deze vervolging steunen in een jubelstemming, er werd gesproken van het ‘aanpakken van deze propagandist van de haat’ en ze bedankten de rechter voor de uitspraak. Enkel op de sociale media waren kritische geluiden te lezen die wezen op de enorm zware straf, enkele maanden eerder kwam een rapper die opriep tot het ‘ophangen van blanken’ weg met 5.000 euro boete.

Deze veroordeling komt op een moment dat de protesten van de Gele Hesjes in Frankrijk verhevigen in aantallen en boodschap. Hierbij komen ook diverse kritische intellectuelen naar voren met allerhande ideeën en voorstellen, die eerder nog tot de uiterste marge van het debat behoorden. Een van hen wordt nu voor een jaar veilig opgeborgen in de gevangenis.

3 comments

  1. De Europese regeringen voeren oorlog tegen hun eigen volk! Hun leger zijn de migranten, die ons moeten vernietigen! Klaag niet! Vecht! Aan het einde wacht de overwinning! Gele hesjes ga door!

  2. Men tracht ons de mond te snoeren tot het uiterste , Eigen volk moet zwijgen voor de lafheid van allen die hun wil willen opleggen aan het Blanke ras, eigen volk moet slikken wat men ons voorkauwt wat helemaal niet zal lukken. De laatste druppel hangt aan de kraan die er straks zal afvallen en de emmer doet over lopen. Ik hoop dat ik dit nog mag meemaken om de schavotten op te stellen en de bende Extreem Linkse EU aan de galg te hangen. Een feest zal het zijn.

  3. De rechtbank van Bobigny (alsook het parket) zit vol met linkse, dubieuze magistraten. Ze zijn bijna allemaal aangesloten bij ‘Le Syndicat de la magistrature’ (SM), gesticht in mei 1968 en geïnspireerd door het marxisme.

Comments are closed.