Linkse klimaatspijbelmars: met vervuilende dieselbussen achter de linkse leraar aan

Gisteren, donderdag, betoogden duizenden scholieren in Brussel voor hogere milieutaksen, excuseer, voor een ‘beter klimaat’.  Volgens de kritiekloze leugenpers gebeurde dat allemaal ‘spontaan’.  Geniet even mee van de manier waarop linkse leerkrachten duizenden kinderen zonder scrupules tijdens de lesuren voor de linkse kar spannen, en bezoek met ons even mee de (openbare Facebookpagina van de) school De Wijnpers in Leuven.

Op donderdagmorgen gaat het linkse politieke feestje van start.  Bebaarde linkse leerkrachten met megafoon geven de toon aan, de leerlingen worden met honderden tegelijk in klaarstaande walmende vervuilende dieselbussen geleid. ‘There is no planet B’, klinkt het in het fraaie Nederlands dat in Leuven onderwezen wordt.  Zoals bekend rijden er tussen Leuven en Brussel geen treinen…

De linkse activistische toon wordt duidelijk gezet: ‘ Een grote stoet van gemotiveerde leerlingen en leerkrachten, klaar om hun visie over het klimaat en duurzaamheid in Brussel te tonen, zijn deze ochtend vroeg vertrokken naar Brussel.  De Wijnpers is trots!  De slogan ‘There’s no Planet B’ geeft de essentie weer waar onze klimaatdag over gaat. Tijd om in gang te schieten, niet meer stil te staan en te wachten, actie te ondernemen, bewust te worden dat we onze aarde en iedereen die er op woont dienen te koesteren, en hier ook zelf ons steentje aan dienen bij te dragen.’

Een rechtse kniesoor zou kunnen opmerken, dat misschien niet iedereen zin heeft om in een linkse politieke optocht te gaan lopen, maar de school heeft daar  iets op gevonden: voor leerlingen die liever niet mee gaan, wordt er een aangename educatieve straftaak voorzien, namelijk… het bekijken van propagandavideo’s en het opkuisen van de school.  Leuk, nietwaar?  En dat vormt natuurlijk géén druk om mee te gaan, wie zou dat durven denken…

Terwijl de thuisblijvers dus in de school de boel proper moeten maken, beleven de linkse leerkrachten van De Wijnpers de tijd van hun leven in Brussel.  Een dagje leuk links betogen, dat is plezanter dan lesgeven!  En dat alles betaald door de belastingbetaler, wat wil je nog meer?  Wie zegde daar dat het onderwijs niet aantrekkelijk is?


En daarna weer allemaal terug gezellig in de vervuilende walmende dieselbussen naar huis.  Ongetwijfeld tot volgende week, want: ‘de scholieren willen spontaan op straat komen voor het klimaat’!  Yeah, right, zeggen ze dan in Leuven…

PS We gaan nu wellicht weer emails krijgen, misschien zelfs van advocaten, om te eisen dat deze foto’s verwijderd worden.  Doe geen moeite, jongens.  Jullie hebben er zelf voor gekozen te gaan deelnemen aan een openbare politieke manifestatie op de openbare weg, en de foto’s zijn door jullie zelf fier gepubliceerd op de openbare Facebookpagina van jullie school.  Wij mogen die foto’s dus rustig gebruiken om jullie politieke indoctrinatie van kinderen te beantwoorden.  Liever niet met de school op politieke websites?  Geef dan les.  

One comment

  1. Voor de niet-linkse toerist zal het de komende vakantiemaanden alleszins een pak rustiger zijn op de internationale luchthavens.
    Want linkse ‘leerkrachten’, ouders en hun spijbelende kindjes nemen natuurlijk niet langer het erg vervuilende vliegtuig, maar fietsen, wandelen en kuieren tijdens de zomervakantie lekker doorheen hun eigen streek. En nee, dat hoeft echt niet op een donderdag. Opgelet! Ook geen plastiekafval laten rondslingeren na een gezellige picknick.

Comments are closed.