Gisteren kwamen alweer duizenden jongeren de straat op om de politici op te roepen meer klimaatmaatregelen door te voeren. Zoals we al eerder hebben gesteld is het milieu belangrijk, maar eindigen ‘klimaatmaatregelen’ ongetwijfeld altijd in extra belastingen en taxen voor de werkende (midden)klasse.

Daarnaast zal een grote meerderheid van de scholieren enkel deelnemen aan de betogingen om geen les te moeten volgen (wij zijn dan ook benieuwd hoeveel betogers er zullen opdagen tijdens de krokusvakantie).

Los daarvan moeten we ook realistisch zijn: de invloed van een land ter grootte van een postzegel zoals België op de zogezegde ‘klimaatverandering’ lijkt ons eerder nihil.

Als we naar het groter geheel kijken zouden we ons beter zorgen maken over het feit dat landen zoals Polen en Duitsland (met dank aan ‘Mutti -wir schaffen das- Merkel’) nog steeds extreem vervuilende bruinkoolcentrales opstarten. Echter geen woord daarover in de pers, en wie überhaupt milde kritiek geeft op de huidige klimaathetze krijgt al snel de stempel een ‘klimaat-negationist’ te zijn.

Neen, of u het wil of niet, slikken zal u het, en indien u kritiek hebt bent u volgens de boomknuffelaars een verzuurde rechtse oude zak (zie ook de hysterische reactie van Francesca Vanthielen op de genuanceerde uitspraken van Jean-Marie Dedecker in het programma ‘De Afspraak’.

Laat ons stoppen met het manipuleren van de jeugd, en hen correcte en neutrale informatie geven in plaats van hen te misbruiken voor politieke doeleinden.

Onderaan een schoolvoorbeeld van de huidige manipulatie…

9u54. Ik sta op een perron tussen jonge gasten met zelfgeschreven pancartes.
Ze luisteren naar Green Day en ze lijken verkleed als wij in de jaren negentig. (Eentje heeft zelfs een sputterende discman bij, want Green Day moet je op cd beluisteren. Wees stil mijn hart.)
Spijbelaars naar het schijnt.
In de trein hebben ze een vurige discussie over climate versus profit, over welke politieke maatregelen zinvol zouden zijn, over hoe ze verdere actie zien. 
In vaktermen heet dit geloof ik een krachtige leeromgeving.
Ik sta al tien jaar voor de klas te vertellen over democratie. Geloof mij: hier kan geen uitstapje naar het parlement tegen op. 
Ze stappen af met hun kartonnen borden, de straat op.
Om spijbelende politici te leren wat ze op school niet hebben meegekregen.
We mogen allemaal ons pollen kussen met deze jeugd van tegenwoordig.
Als ze mij nog eens vragen wat ik doe voor het klimaat, zeg ik: stoppen met voor de klas de maatschappij te staan bevestigen.
Het is 2019.
Het is te zot om tegen jonge mensen te zeggen dat gewoon gewoon doen al zot genoeg is.

Solidair a.f. met #youthforclimate #teachersforclimate

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d