Eén op de acht inwoners Nederland in het buitenland geboren

Uit recent openbaar gemaakte cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), valt op dat in 2018 het aantal inwoners van Nederland met ongeveer 104 duizend mensen is gegroeid. Het groeitempo was vergelijkbaar met dat van de afgelopen twee jaar. Deze groei is niet het gevolg van een positieve gezinspolitiek, maar door het opzetten van de grenzen en de massale instroom van migranten. Meer immigratie dus.

Bijna de helft van de migratie komt echter wel vanuit andere Europese landen hiernaartoe. Ondertussen is ruim 12% van de huidige inwoners van Nederland in het buitenland geboren, dat is 4x meer dan wereldwijd het geval is. Nederland telt bijna 17,3 miljoen inwoners en is daarmee een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Net als in 2016 en 2017 kwamen er dus vooral mensen bij door migratie. Een op de acht inwoners in Nederland is in het buitenland geboren en dit betreft maar liefst 2,1 miljoen mensen. Deze specifieke cijfers van het CBS geven inzicht in de recente bevolkingsgroei en het beleid hierin van de huidige regering. De koers van open grenzen voor gelukszoekers en interne Europese immigratie is aldus niet veranderd en verklaart deze cijfers.

Wereldwijd wonen 250 miljoen mensen, ofwel 3%, niet in het land waar ze zijn geboren. In de EU is Luxemburg koploper met bijna de helft in het buitenland geboren personen.

2 comments

  1. Hoe zullen rioleringen het verkeer en elektriciteit dit verder slikken in west Europa ?laat staan van nog tal van zaken .wat ook mag stoppen die stoelen dans waar tussen stoel en gat een dikke vette chique geplakt zit van 450000euro voor die politiekers,we zijn allemaal lafaard dit en voor altijd te verdragen ,wel gezind blijven is dan ook de boodschap , gr Paul .

  2. Ik ben in Duitsland geboren, dus een papieren Hollander, teld dit ook voor buitenlander? Ik denk dat je er nu als mede Europiaan niet meer inkomt, alleen als je een kleurtje bebt ben je welkom. Voor Germanen verboden!

Comments are closed.