Twee meisjes spijbelen met een hoop andere leerlingen om zo op te komen voor het milieu. Deze acties, die wekelijks zou moeten plaatsvinden, telkens op een donderdag – en ongetwijfeld niet tijdens de schoolvakanties – werden toegelaten door de politie van Brussel. Toch enkele bedenkingen.

Het onderwerp van de actie doet alvast bij Vlaams Belang Jongeren-voorzitter Bart Claes de wenkbrauwen fronsen, hij schrijft op sociale media: “Deze gemediatiseerde actie wordt getrokken door Anuna De Wever. Een snelle blik op haar openbaar instagram profiel leert ons dat ze in 2018 deze bestemmingen heeft bezocht: Marokko, Franse Alpen, New York, Azoren, Bretagne en Tirol. Ik vermoed dat ze daar niet met de fiets is geraakt. Opkomen voor ons klimaat is belangrijk. Maar voor je anderen op hun verantwoordelijkheid gaat wijzen moet je ook eens in de spiegel durven kijken. Ik hoop dat onze vrienden van de media dat ook eens belichten.” Ook de andere jongedame vloog al naar verre landen en pakt hier graag mee uit op haar sociale media.

svk.png

Een andere bedenking die we ons maken (en wij niet alleen zo vermoeden we) gaat over de wettelijkheid van een ‘spijbel’-actie. De webstek van de Vlaamse Overheid is duidelijk: “Als een leerling van school wegblijft en daar geen passende verklaring voor kan geven, zal de school dat registreren als een problematische afwezigheid, ook al gaat het maar om een halve dag. (…) Als de leerling zonder reden van school blijft (bijvoorbeeld om op café te gaan of op straat rond te hangen), of als de leerling of de ouders de begeleiding door school en CLB en andere hulpverleningsdiensten weigeren, dan kunnen de school of het CLB verdere stappen ondernemen.” En nog: “Als je kind veel spijbelt, kan je je recht op een schooltoelage verliezen en kan het ministerie een al uitbetaalde schooltoelage terugvorderen.” (Hier de volledige tekst)

En toch gaf de Brusselse politie toelating voor de actie van vandaag. Een actie die in het weekeinde overigens maar bitter weinig volk zou trekken, aangezien jongeren in al hun idealistische rebelsheid – is niets mis mee overigens – liever wegblijven van school dan dat ze hun kostbare weekeinde zouden opofferen. Dat het over het milieu gaat is voor sommige deelnemers maar bijzaak, al zullen de organisatrices daar ongetwijfeld wel anders over oordelen.

svk2.jpg

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Spijbelen voor het milieu: organisatrices vlogen zelf halve wereld rond en wat met de wettelijkheid?”

 1. Briers Ghislain

  als ze echt iets willen doen voor het milieu : dat ze studeren in een richting die technische oplossingen aanreikt . maar dat is teveel moeit gevraagd waarschijnlijk .en dat ze zelf beginnen met alles te voet of met de fiets af te haspelen .en dat ze er voor pleiten , elke vorm van steun , samenwerking , mogelijkheid om bevolkingsoverschot te exporteren , voor landen en volkeren met een voortplantingsgemiddelde boven de 3 per gezin absoluut stop te zetten .
  anders catalogeren ze zichzelf als aandachtzoekende luie onnozele trienen .

 2. Jos Wouters, Boom

  Dit kan een gevaarlijke ontwikkeling worden. Voor de NWO krachten achter de schermen moeten de Groenen met al hun vrijheids-berovende voorstellen verkiezingen winnen en aan de macht komen.

  Ze staan voor tal van vrijheids-berovende maatregelen : voor het verbod diesel-wagens, houtkachels en open haarden, het eten van vlees. Ze willen de steden ontoegankelijk maken voor autos (deze industrie is één der peilers van de economie).
  De Groenen willen ook een politiek-correcte dictatuur, waar men niet meer tegen gender-ideologie, gay-parades, vroegsexualisering, multicultuur en vele andere dingen mag zijn. Door deze jeugd nu niet op haar plaats te zetten, dreigt in de toekomst een verklikkings-samenleving.

  Als klimaat-twijfelaar moeten we bovendien de prognoses van al die beroeps-activisten weerleggen. Daarover kan men talrijke voordrachten van vakmensen op You Tube, en in vakbladen, bekijken.

  De hype rond klimaat zal naar de verkiezingen toe in totalitaire zin door VRT en VTM en poco-kranten worden benadrukt.

  Alle vrijheidslievende krachten mogen dit niet stilzwijgen en in de tegenaanval gaan. We willen niet in toestanden zoals in Duitsland terechtkomen waar een gematigd conservatieve mening zelfs als nazistisch geduid wordt!

  1. Jos Wouters, Boom

   Geachte Redactie,
   Deze actie van “onafhankelijke” studenten moet alle alarmbellen doen afgaan. En deze reactie komt van een ecologist voordat er een Groene Partij bestond.

   Deze studenten met hun wekelijkse actie, worden direct overal ontvangen. In alle kranten twee blz. commentaren. Hun voorstellen worden op een dictatoriale wijze gebracht, helemaal volgens de gebruiken van Groen.

   Ze willen met dwang een aantal maatregelen laten invoeren,waarvan niet zeker is of de effecten zo positief zijn op het milieu. Er dreigt een verbod op dieselwagens, houtkachels en open haarden, verscheidene klassieke verwarmings-systemen en kernenergie.

   Zoals in Frankrijk, met de reactie van de Gele hesjes, zal dit alles betaald worden door de laagste inkomens en de lage middenklasse. Bovenop de belastingsvoeten, die rond de 50 procent komen, worden tal van nieuwe (milieu)-taksen voorzien.
   Geen bezwaar voor deze activisten die in een luxueuze “bubbel” leven. Van deze hetze profiteert Groen, dat absoluut de verkiezingen MOET winnen, volgens de Geheime NWO krachten. Zo kan hun open-grenzen beleid, afbraak van familie en volkseigen en absurde milieuplannen doorgaan.

   Er moet een tegen-mobilisatie komen, want anders schuiven we hard op in de richting van een kultuur-marxistische dictatuur.

Trending

%d bloggers liken dit: