Journalist Coen de Jong gaat in gesprek met Jan Latten Hoogleraar Sociale Demografie van de Universiteit van Amsterdam over de demografische gevolgen voor Nederland door de huidige politieke ontwikkelingen. Volgens Latten is de demografie van belang voor alle andere vraagstukken in de samenleving en dat maakt het een zeer relevant onderwerp, waar door politici nauwelijks over wordt nagedacht en gesproken.

De demografie wordt in de kern bepaald door een stapeling van individuele besluiten in samenhang met politiek beleid. Ontwikkelingen laten over de korte termijn goed voorspellen. Over het lange termijn zijn er vaak internationale politieke invloeden die vooraf niet meegewogen kunnen worden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: