[VIDEO] Een gesprek over de demografie van Nederland tussen Coen de Jong en Jan Latten

Journalist Coen de Jong gaat in gesprek met Jan Latten Hoogleraar Sociale Demografie van de Universiteit van Amsterdam over de demografische gevolgen voor Nederland door de huidige politieke ontwikkelingen. Volgens Latten is de demografie van belang voor alle andere vraagstukken in de samenleving en dat maakt het een zeer relevant onderwerp, waar door politici nauwelijks over wordt nagedacht en gesproken.

De demografie wordt in de kern bepaald door een stapeling van individuele besluiten in samenhang met politiek beleid. Ontwikkelingen laten over de korte termijn goed voorspellen. Over het lange termijn zijn er vaak internationale politieke invloeden die vooraf niet meegewogen kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.