Er is de voorbije uren druk overleg geweest tussen alle organisatoren en de beslissing is gevallen: verbod of niet, wij gaan zondag naar Brussel om er als burgers van dit land vreedzaam en massaal te protesteren tegen het slechte VN-Marrakeshpact voor meer immigratie. Uiteraard wordt de manifestatie ook meteen een protest tegen de dictatoriale politiek van de PS in Brussel, die de betoging verbood. Het negeren van zo’n dictatoriaal verbod is nodig: wij hebben ons recht op vrije meningsuiting en dat laten we ons door niemand afnemen. Om het de PS zo lastig mogelijk te maken wordt de verzamelplaats gewijzigd van Brussel Noord naar Brussel Centraal, midden in het centrum van de stad.

Dat de manifestatie nu officieel verboden is zorgt ervoor dat deelnemers zich slim moeten opstellen, en zich ook vragen stellen over mogelijke gevolgen en risico’s. De organisatoren hebben daarom in samenspraak met advocaten deze richtlijnen opgesteld:

We gaan manifesteren zondag en het is verboden, wat te doen?

Zal ik komen met vlaggen, hesjes, spandoeken, bordjes?

De manifestatie is door de PS dictatoriaal verboden, dus we moeten slim zijn. Zodra u op weg gaat naar Brussel gaat u erheen om de Kerstmarkt of de mooie Grote Markt of vrienden te bezoeken en u bent onderweg best niet herkenbaar als manifestant. De politie mag en kan u in principe niet verhinderen de Kerstmarkt te bezoeken of een dagje als toerist Brussel te bezoeken.

Kan de politie mij aanhouden?

De politie mag iemand ‘gerechtelijk’ aanhouden, als hij een misdrijf pleegt: dat gaan wij niet doen. De politie mag iemand ‘administratief’ aanhouden, als hij bv. deelneemt aan een verboden betoging, maar in principe niet vooraf.

Komt dat op mijn strafblad?

Neen, de administratieve aanhouding komt NIET op uw strafblad. Zolang u geen misdrijf pleegt, en daartoe roepen wij uiteraard sterk op, heeft dat geen enkel gevolg.

Kan ik een GAS-boete krijgen?

Ja, het is mogelijk dat er u nadien een ‘gemeentelijke administratieve sanctie’ wordt toegestuurd per brief. Het gaat om een relatief beperkte geldsom. Het gebruik van GAS-boetes tegen betogers is echter in strijd met wet en grondwet, dat zullen wij dus nadien massaal met modellen van bezwaarschriften aanvechten. En ook een GAS-boete komt niet op uw strafblad.

Moet ik alles doen wat de politie zegt?

Bij recente betogingen in Brussel heeft de politie mensen vernederend behandeld door ze vast te ketenen aan verlichtingspalen of vernederend in rijtjes achter elkaar te zetten: dat hoeft u niet te aanvaarden. Ook indien u ‘administratief’ aangehouden wordt, zonder dat u actief gemanifesteerd hebt, moet u verontwaardigd verbaal protesteren en bv. vreedzaam op de grond gaan zitten en uw armen inhaken met de mensen rondom u. U hoeft geenszins actief te helpen om uzelf in een politiebusje te krijgen. Zolang u geen agenten duwt of slaat is er ook geen sprake van weerspannigheid.

Hoe verloopt de administratieve aanhouding verder?

Zodra de politie u eventueel in een politiebusje heeft gekregen wordt u vervoerd naar een sporthal of politiekazerne. Uw identiteit wordt gecontroleerd en u zal een tijd (ongeboeid) plaatsnemen in een afgesloten hal. Zodra de politie vindt dat het evenement voorbij is wordt u in groepjes weer vrijgelaten. Het is dus best vooraf goed af te spreken met uw collega-manifestanten waar men zich nadien weer ziet en telefoonnummers uit te wisselen.

Kan ik opdraaien voor schade van eventuele rellen?

Wij roepen op tot vreedzaam protest en geen enkele vorm van vernielingen aan privé-eigendom. Iedereen is volgens Belgisch recht uitsluitend verantwoordelijk voor wat hijzelf doet. De enige die dus aansprakelijk kan gesteld worden voor eventuele schade bij rellen is de man of vrouw die die schade veroorzaakt. Zolang u zich houdt aan bovenstaande richtlijnen, kan niemand achteraf welke schade dan ook op u verhalen.

Nee aan de Michel-dictatuur, nee aan de PS-dictatuur, nee aan het slechte Marrakech-pact!

Tot zondag in Brussel, 12 uur, Brussel – Centraal!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Mars tegen Marrakesh gaat door, Brussel Centraal, 12 uur, oproep tot vreedzaam verzet tegen PS-verbod”

 1. […] tegen een onwettige arrestatie kan wel door neerzitten, inhaken, niet vrijwillig meegaan…  Lees HIER ook nog wat tips en informatie door.  Tot zondag, 12 uur! […]

 2. Graa verdere info over deze noodzakelijke betoging.

 3. Reis in december tegen een voordeelprijs met het Happy Ticket!
  Met het Happy Ticket reis je heen en terug overal in België voor slechts € 10.
  Heen- en terug op dezelfde dag voor € 10 in 2e klas
  In het weekend van 15 en 16 december en elke dag van de kerstvakantie (van 22/12/2018 t.e.m. 06/01/2019)
  Alle bestemmingen
  Kies voor meer comfort: slechts € 15 in 1e klas
  De Diabolotoeslag wordt automatisch toegevoegd indien je vertrek- of bestemmingsstation Brussels Airport – Zaventem is.

 4. Dat Nu alle mandatarissen van Vlaams Belang aanwezig zijn …ook de rijkelijk gepensioneerden. Zoveel mogelijk foto’s nemen . Groeten

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

Trending

%d bloggers liken dit: