Migranten bestormen Bosnisch-Kroatische grens

Talloze migranten proberen met geweld toegang tot de ruimte van de Europese Unie te verkrijgen via de Balkanroute, een weg doorheen het zuid-oosten van Europa, die door Bosnië en Kroatië moet gaan. Ook blokkeren ze diverse toegangswegen. Op diverse beelden die via de sociale media worden verspreid, valt te zien dat jonge mannen de confrontatie opzoeken met grenswachten en de lokale politie bij de Bosnisch-Kroatische grens om zo verder te kunnen wandelen naar het noorden van Europa.

Deze Balkanroute is dit jaar stukken populairder geworden onder migranten. Op het moment zouden duizenden onder hen zich in die regio bevinden. Sommige in de diverse opvangcentra en anderen op weg naar een mogelijk oversteken van de landsgrenzen. De Europese Unie pompt de nodige gelden in de regio om dergelijk problematiek het hoofd te bieden.

Hoewel Kroatië niet tot de Schengenzone behoort en dus geen toegang tot de andere landen van de Europese Unie geeft, geldt dit wel voor buurlanden als Slovenië en Hongarije. Als de migranten deze landen zouden binnen geraken, kunnen ze vanaf dat moment doorlopen naar het land dat hen het meeste gelden en middelen geeft.

Eerder deze week vond de Nederlandse politie in een tentenkamp in Brabant een aantal illegalen, ze werden overgebracht naar een asielzoekerscentrum in Budel, maar daar zijn ze weer vertrokken. Ze hebben op eigen verzoek het azc verlaten en zijn met onbekende bestemming vertrokken, liet een politie-woordvoerder weten. Volgens de politie is dat vermoedelijk Engeland.

One comment

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Een paar kogels en aldoende leert men grenzen kennen. Maar nee, gewoon doorklungelen, wetende dat het tuig steeds brutaler wordt.

Comments are closed.