Brussel: (extreem)links triomfeert, rechts zakt door het ijs

Afgelopen zondag werd er dus ook in Brussel gestemd.  Nu ja, in de 19 afzonderlijke gemeenten, die de regio meent zich nog steeds te kunnen veroorloven.  Brussel is intussen zowat volledig door allochtonen overgenomen, en het effect daarvan is verbijsterend:  links en extreemlinks triomferen, de MR gaat onderuit.  Hét symbolische beeld van de avond is dat van de dochter van Moureaux, de door en door corrupte en onbekwame sossenschurk, die door vooral allochtone mannen in het jihadistenhol Sint-Jans-Molenbeek wordt toegejuicht.  De N-VA hoopte te gaan winnen, het VB hoopte wat te herstellen, Nation hoopte een verkozene te behalen, de Parti Populaire hoopte op de rechtse stem: helaas pindakaas.  Ze zakten allemaal roemloos door het ijs.  Brussel is nu politiek veranderd in een donkerrood gat in het midden van een rechts Vlaanderen.

Laten we even de hallucinante resultaten bekijken van de gemeenten in Brussel met het meeste inwoners.

In de grootste gemeente Brussel-stad haalde de PS ondanks alle schandalen met de vingers in de neus 28%.  Ecolo-Groen haalde bovendien 16,8%, forse winst.  De extreemlinkse stalinisten van PVDA-PTB behalen zowaar 11% en 6 zetels.  Het Vlaams Belang crasht op 1,61%, nog minder dan vorige keer.  De N-VA verliest licht en kan tenauwerdood 1 zetel behouden.  Het verdienstelijke oppositiewerk tegen het Samusocial-schandaal leidt zowaar tot een verlies van 150 stemmen.  De conclusie is duidelijk: de allochtone inwoner van Brussel-stad vindt graaien en corruptie geen probleem; zolang hij er zelf maar beter van wordt.

Naar de tweede grootste gemeente dan, Schaarbeek, 130.000 inwoners.  In het ooit zo trotse bolwerk van Johan Demol haalt het VB nog welgeteld 620 stemmen en geen zetel.  NVA haalt een magere 2,73%, geen zetel.  De PS stoomt naar 9 zetels, Ecolo naar 10, en PVDA-PTB naar 6.

Next stop: Anderlecht.  Met 12 zetels voor de MR blijft hier nog iets van ‘rechts’ behouden.  Maar de PS gaat met SP.a en CDH naar 16 zetels, Ecolo haalt er 8, en de PVDA-PTB liefst 7.  VB: amper 1000 stemmen, geen zetel;  N-VA, slechts 4% (verlies van 1%), 1 zetel;  Nation, 400 stemmen, geen zetel.  Ook Anderlecht gaat (extreem)links.

Op naar Sint-Jans-Molenbeek, dat is altijd lachen.  Wat zouden de allochtone bewoners zoal vinden van het feit dat hun hellhole dankzij links is uitgegroeid tot de jihadistenhoofdstad van Europa, van waaruit in Parijs en Brussel honderden onschuldigen afgeslacht zijn?  Ze vinden het prima, of wat had u gedacht.  PS/SP.a haalt meer dan 30%, 17 zetels.  Ecolo doet daar 8% bij, 3 zetels.  En extreemlinks tenslotte haalt hier 13% of 7 zetels.  De NVA haalt, met verlies, nipt 1 schamel zeteltje…

Ach, laten we er maar over ophouden.  Brussel is politiek verloren voor rechts, zoveel is duidelijk.  De volksvervanging heeft plaats gevonden: de autochtone Vlaamse en Franstalige bevolking is verdreven en vervangen door allochtonen.  Die stemmen links.  Wat nu gebeurt in Brussel, was zondag ook al merkbaar in Antwerpen, Genk, Gent; demografie wint altijd, cijfers liegen niet.  Dankzij de toestroom van allochtonen zal links vroeg of laat zeker in de (centrum)steden de macht overnemen.

Dit gezegd zijnde mogen de rechtse partijen toch ook wel eens in eigen boezem kijken.  Nation en Parti Populaire: wie iets gemerkt heeft van hun campagne in Brussel, mag zijn vinger opsteken.  De N-VA:  wie denkt dat hij door het kleven van louter affiches met nobele onbekenden op stemmen haalt in een enorme stad als Brussel, zal toch dringend de eigen ijdelheid eens moeten opzijzetten en een boek over marketing lezen.  En van de nieuwe campagnedrive van het VB valt in Brussel geen moer te merken:  wij zagen alleen een nietszeggende affiche ‘u weet wel waarom’, die – als we ons goed herinneren – al jaren oud is…

Rechts in Brussel heeft duidelijk een nieuw project, een nieuwe strategie nodig.  Hopelijk gaat men er geen zes jaar over palaveren.  Want de campagne voor de volgende verkiezingen begint een dag nadat de vorige gehouden zijn.

 

 

6 comments

  1. Die analyse kan iedereen maken Hans De Groot, maar wat is uw strategie dan voor ‘rechts’ in Brussel, wat is uw oplossing?

  2. De auteur kent Brussel blijkbaar toch niet echt goed. Als hij geen affiches van VB heeft gezien is het misschien dat hij ze niet wou zien? In de vijf gemeenten waar het VB op kwam hingen de affiches overal op de officiële borden – borden die door de gemeente worden aangeplakt trouwens. Dit met affiches van de nieuwe campagne – ik heb er foto’s genoeg van. Meer nog: voor het eerst boden inwoners van Jette zelf aan om affiches aan hun raam te hangen.
    De cijfers van VB waren dan ook helemaal niet zo rampzalig als de auteur wil laten uitschijnen. In de vijf gemeenten waar er een lijst was (Brussel-Stad, Anderlecht, Schaarbeek, Jette en SA Berchem) werden nu in totaal meer stemmen gehaald dan in alle 19 Brusselse gemeenten samen bij de gewestverkiezingen van 2014. Zich enkel blind staren op een aantal zetels is geen correcte manier van meten.

    1. Bedankt voor uw bericht. Ik zie de VB-resultaten ook niet zo somber in als HDG het schetst. Gegeven de omstandigheden in Brussel welteverstaan. Het is gewoon een feit dat het heel moeilijk wordt voor Vlamingen om stand te houden aldaar. Reden te meer om al onze steun en waardering uit te spreken voor mensen die in Brussel wel nog de VB-kaart durven trekken. Ze zijn o zo belangrijk voor onze beweging. Geen enkel volk geeft zijn hoofdstad op! Tenminste, als dat volk nog ambitie heeft om een volk te zijn. Daarom, een dikke proficiat aan de ketjes die Vlaams Belang hoog in het vaandel voeren in onze hoofdstad.

  3. Hoe heette toch weer die gedreven spreker op een IJzerwake van een paar jaartjes geleden die ervoor pleitte om Brussel en zijn helse holen los te laten en zonder dat verloren gewest aan de Vlaamse onafhankelijkheid te werken? De man kreeg toen veel tegenwind, ook van Vlaamse inwoners van dat verloren gewest. En wat zien we ginds nu onder onze neus gebeuren? Broekzele zakt verder weg naar uiterst links en in het Molenbeekse Moureaux – pardon, moeras. Wat een geluk dat dààr ten minste de kracht van verandering WERKT…

  4. Met parlementaire verkiezingen zullen we nooit iets bereiken, we moeten massaal de straat op, zoals in Duitsland, maar dan mag het ook nog wat fanatieker! We moeten de macht overnemen, anders gaan we voorgoed ten onder!

Comments are closed.