Zelfbeschikking in Europa? Vlaanderen bestaat niet, zeggen Europarlementsleden NVA

In het Europese Parlement wordt momenteel een opmerkelijke conferentie aangekondigd over het ‘recht op zelfbeschikking’.  De affiche en de sprekerslijst vertonen gasten en vlaggen van Catalonië, Schotland, Baskenland, Bretagne en nog een reeks andere volkeren die dromen van onafhankelijkheid of ruimere autonomie.  Opvallend afwezig: de Vlaamse leeuw of een spreker uit Vlaanderen.  Nochtans is de conferentie mee georganiseerd door de politieke fractie die nauw verbonden is met de ‘Europese Vrije Alliantie’, de Europese politieke partij waar vier NVA parlementsleden deel van uitmaken. 

Hier is de affiche waarmee de conferentie wordt aangekondigd:

Men ziet de vlaggen van Bretagne, Catalonië, Wales, Schotland, Baskenland; maar de vlag van Vlaanderen, de Vlaamse leeuw, ontbreekt volledig.  Opmerkelijk, aangezien Vlaanderen toch doorgaans in het rijtje van Catalonië en Schotland genoemd wordt als naties die een eigen staat willen worden;  voor Wales en Bretagne is dat veel minder het geval…

De conferentie is, zo blijkt uit de logo’s onderaan, een gezamenlijke organisatie van de ALDE fractie van de liberale extremist en Sorosvriend Guy Verhofstadt, de extreemlinkse en communistische fractie GUE/NGL (met daarin zelfs de voormalige communistische partij van de DDR, Die Linke), en de fractie ‘Groen/EVA’.  Het letterwoord EVA daarin staat voor ‘Europese Vrije Alliantie’, en is de destijds mee door de Volksunie opgerichte club van linkse regionalisten.  Van oudsher zetelden de VU verkozenen daarin.

Officieel maken de NVA’ers in het parlement geen deel meer uit van de fractie Groenen/EVA, en zetelen ze nu bij de fractie ECR rond de Britse Conservatieven.  Maar dat is maar schijn:  achter de schermen maken de verkozenen van NVA (Helga Stevens, Mark Demesmaecker, Sander Loones en Anneleen Van Bossuyt) wel degelijk nog steeds deel uit van de Europese politieke partij ‘Europese Vrije Alliantie’.  Dat heeft met geld te maken, want hun handtekening daar levert de club elk jaar bijna 1 miljoen euro financiering door het Europees Parlement op, betaald met uw belastinggeld uiteraard.

Maar een plekje voor de Vlaamse leeuw op de affiche van de conferentie voor zelfbeschikking levert dat miljoen euro dus niet op.  Streven naar onafhankelijkheid is blijkbaar enkel iets voor in de statuten, en voor wanneer er geen mandaten zijn…

En dan hebben we het nog niet gehad over het zonder aarzelen organiseren van een activiteit samen met de antinationalist Guy Verhofstadt, en de stalinistische gekken van de GUE/NGL.  In Vlaanderen handhaaft de NVA fanatiek de uitsluiting van het Vlaams Belang, maar internationale samenwerking met liberale en extreemlinkse extremisten is blijkbaar géén probleem.

8 comments

  1. Blijkbaar zijn de Vlamingen vergeten hoe Hitler gehakt van hen maakte. En vergeten dat de Vlamingen ooit moesten bedelen bij de Walen. Vergeet zeker de gezegde, ‘verdeel en heers’. Maar denk eerder aan, ‘eendracht maakt macht. Een leeuw is een voorbeeld van een heerser, een koning van hele jungle, van alle dieren. En niet alleen van de apen…..

    1. U bent zeer goed op de hoogte van de Vlaamse geschiedenis! Alleen hebt u ze een beetje bijgekleurd. Hoeveel geld is er al van Wallonië naar Vlaanderen gevloeid? En Hitler en de islam waren goede maatjes.

  2. De NVA doet me hoe langer hoe meer denken aan het Amerikaanse fenomeen van de “cuckservative”. Ondanks zijn programma dat gekant staat tegen het verleden beleid, maar in werkelijkheid niets meer doet dan het doortrekken daarvan. In het Eurparl ziet men dat ze dan ook tegen landen als Hongarije zijn gekant, en samen met globalisten als Verhofstadt hen sanctioneert. Enkel Gerolf Annemans (VB) lijkt te stemmen naar zijn woord.

  3. Misschien kan er een (chinese) muur tussen Vlaanderen en Wallonië gebouwd worden. Dan wordt het tenminste duidelijk. Tot HIER EN NIET VERDER !

  4. Gewoon schandalig , reeds meermaals gezegd dat wij nog ooit steun gaan moeten vragen aan Catalonie dit nadat we als Vlaanderen volledig leeggezogen zijn door Belgie en Europa !Ik denk er meer en meer over om Vlaanderen te verlaten want dit is een doodgeboren kind ,een zinkend schip !

Comments are closed.