Génération Identitaire bezet kantoor SOS-Méditerranée

Activisten van de Franse afdeling van de identitairen hebben deze week in Marseille het hoofdkantoor van SOS-Méditerranée bezet. Zonder het gebruik van geweld liep men het kantoor binnen en rolde bij de ramen een enorm spandoek uit met de tekst “SOS-Méditerranée: Complice du trafic d’êtres humains!” (SOS-Méditerranée: Schuldig aan mensensmokkel!). Waarmee men het publiek wijst op de rol van de organisatie in de mensensmokkel van Afrikanen over de Middellandse Zee richting Europa. Middels een kort filmpje van de actie en talloze vraaggesprekken in de pers kon Génération Identitaire de redenen van de actie naar voren brengen.

SOS-Méditerranée is een bekende organisatie zonder winstoogmerk, die een actieve en twijfelachtig rol spelen in de immigratie-invasie van Afrikanen richting Europa. Onder de vermomming van mensenrechtenactivisme tracht de extremistische organisatie zoveel mogelijk mensen vanuit Afrika naar Europa over te brengen. Hoewel de transportorganisatie suggereert dat het gaat om allemaal vluchtelingen, weten we dat het merendeel van de Afrikanen uit de middenklasse van landen daar komt en enkel de boot nemen om hier goed geld te gaan ontvangen.

Génération Identitaire heeft naast de actie een petitie in het leven geroepen, waarmee men de President van Frankrijk en de Eerste Minister van het land oproept om de organisatie SOS-Méditerranée wegens mensensmokkel aan te pakken. De petitie is inmiddels al meer dan 2000 keer ondertekend.