NATION op kieslijsten bij lokale verkiezingen in 14 gemeenten en 8 provincieraden

Op zondag 14 oktober 2018 vinden in België de gemeente-, districts- en provincieraadsverkiezingen plaats. Een interessante, politieke partij die mogelijk een flink aantal stemmen binnen kan halen is de nationalistische formatie NATION. De partij groeit de laatste jaren als kool en doet bij de aankomende lokale verkiezingen maar liefst in 14 gemeenten mee, waaronder in de Brusselse gemeentes Evere en Anderlecht en de belangrijke Waalse steden Charleroi en Namen. Daarnaast heeft de partij ook 8 lijsten ingediend voor de provincieraden van Wallonië.

Er staat hiermee voor de Franstalige kiezer van België bij de komende verkiezingen een uitgesproken nationalistische keuze tussen de partijen. NATION omschrijft zich op de eigen webstek als identitaire organisatie met een politiek oppositie programma. Daarnaast als de enige politieke, Franstalige formatie de zich zowel tegenover de linkse partijen als de rechtse partijen stelt en die het huidige politiek-economische systeem wil veranderen, dat volgens de partij ‘ons allen richting de afgrond stuurt’.

Verkiezingsfilm van NATION

NATION trekt naar de stembus met de slagzin ‘on est chez nous’ (men is hier bij ons) en heeft uiteraard per lokale lijst een verkiezingsprogramma opgesteld. De partij heeft een paar onderwerpen die overal terug komen, te weten veiligheid, jeugdbeleid en steun aan de lokale economie. Bij het laatste onderwerp moet men denken aan het herwaarderen en promoten van regionale bedrijven.

Het onderwerp dat zonder twijfel de nodige keizers over de streep kan trekken om voor de partij te stemmen is veiligheid. De partij ziet de veiligheid van de burgers als een primaire prioriteit en heeft als idee om burgernetwerken in samenwerking met politiediensten op te zetten. Ook wil men een harde aanpak van de kleine criminaliteit en het tegengaan van de groeiende groep van jeugdige criminelen.

One comment

Comments are closed.