[VIDEO] Dries (Schild & Vrienden) slaat hard terug: “VRT manipuleert, dit is een trial by media!””

Dries Van Langenhove werd door de VRT afgeschilderd als hét grootste gevaar voor onze maatschappij. Een Pano-reportage moest zijn ‘seksisme, racisme en antisemitisme’ bewijzen. Hij werd van de ene dag op de andere persona non grata aan de UGent. Zijn kameraden werden van de N-VA-lijsten geschrapt. De Vlaamse Jeugdraad gooide vier van zijn vrienden uit het bestuur. Kranten, magazines en nieuwsstations lieten de Champagnekurken knallen, immers de grootste neonazi-fascist van het Westelijk halfrond was ontmaskerd, Schild & Vrienden moest eraan geloven!

Maar we zijn nu een tijdje verder en ondanks alle heisa draait de wereld nog steeds rondjes en blijven de maatschappelijke problemen wat ze zijn: illegalen die in onze straten met elkaar op de vuist gaan al dan niet met (vuur)wapens, criminele asielzoekers worden door de overheid losgelaten op de bevolking en de oplossingen voor problemen veroorzaakt door ‘transmigranten’ blijven dezelfde: het sluiten van parkings en parken. De grenzen blijven ondertussen wél wagenwijd openstaan. Maar, de media en linkse politici – helaas aangevoerd, zo leek het wel, door de N-VA – hadden een zondebok gevonden en dat bezorgde hen een orgasme zoals ze er maar zelden één hebben gehad.

En is Dries nu ‘verslagen’? Werd Schild & Vrienden met de grond gelijk gemaakt? Is het ‘rechtse gevaar’ geweken – of de ‘extreemrechtse olievlek’ volgens een bepaalde krant? Op al deze vragen is het antwoord simpel: neen! Volmondig neen, ofte njet, non, nein, nog niet bijna! Schild & Vrienden verdubbelde het aantal volgers op Facebook en Dries bereidt zich voor op juridische stappen tegen de programmamakers van Pano. Onze huisjurist maakte op zijn beurt al brandhout van de leugens en halfslachtige, niet bewezen verdachtmakingen van de VRT aan het adres van Dries en zijn Vrienden.

Bovendien was en blijft de verontwaardiging over de aard – inderdaad, niet over de inhoud – van de reportage zo groot bij heel wat mensen dat zelfs een Montasser AlDe’emeh Dries opzocht om persoonlijk te weten te komen wie Dries is, wat hij nu precies wil en waarom. Maar goed, het is wat het is en Schild & Vrienden zouden Schild & Vrienden niet zijn, mochten ze de camera niet ter hand nemen om Dries de tegenaanval te laten openen op de VRT. Dries weerlegt met verve een aantal zaken die beweerd én getoond werden tijdens de beruchte Pano-reportage en toont aan hoe de VRT meesterlijke pogingen onderneemt om hem af te schilderen als de duivel in hoogsteigen persoon.

Gewoon kijken en delen:

12 comments

 1. Ja VRT, betaald door ons , Jan mét de pet. Jullie van VRT schieten niet met spek , maar met ganse varkens ! Schaamteloos om zó een “sprint” met de waarheid te nemen (😖 loopje láten we best achterwegen hè) Dat heet letterlijk en figuurlijk dóór de mand vallen) shame on you, VRT !!!

 2. We zullen de laatste zijn om te beweren dat Vlaams-nationalisten niet worden tegengewerkt in de reguliere media, maar het valt op dat de casus S&V tamelijk breed wordt uitgemeten in de pers. Hun eigen videomateriaal wordt verbatim overgenomen door reguliere kanalen (msn.com bijv), wat op zijn zachtst gezegd, zeer ongebruikelijk is voor waar het politieke tegenstanders betreft. De ervaring leert ook dat men niet zonder te voldoen aan bepaalde voorwaarden aan praatprogramma’s en televisieshows mag deelnemen.
  Heeft de groep establishment-connecties ? S&V is gemodelleerd op Generation Identitaire die in dit opzicht niet vrij is van controverse en geduid wordt als een pseudo-nationalistische organisaties die er op gericht is via een goede marketingstrategie de Europese nationalistische bewegingen te neutraliseren (qua politieke agenda). Hun kustwachtactie onder de noemer ‘Defend Europa’ (op basis van donatiegelden) was van meet af aan volslagen onrealistisch en riekt naar oplichting.
  Wordt er momenteel in nauwe samenwerking met bepaalde personen een script afgewerkt binnen de VRT om de politieke agenda te bepalen ?
  Hetzelfde werd immers gesteld met betrekking tot de zogenaamde onthullingen rondom Bart de Pauw.

 3. Bizar dat deze jongeman zo door de modder wordt gehaald omwille van meningen die 99,9% van de menselijke geschiedenis doodnormaal zijn geweest. En hulde voor zijn standvastigheid (en die van schild & vrienden als geheel)

 4. Doe zo verder laten we ons niet intimideren door de volksverraders van de linkse media… laten we ook die rector van u Gent die 10 kiesbeurten nodig had om verkozen te worden vervolgen.! Wij staan met velen achter u en uw gezond gedachtengoed!

 5. Ik ben niet wat je zou noemen een fan van S&V maar mijn haren rezen ten berde bij het bekijken van zoveel vunzigheid …. en dat door een zender betaald door het volk …pure drek ……ik voel alleen plaatsvervangende schaamte …..

 6. Inderdaad heer Jos De Vriendt. Das mijn gedacht ook. Had deze linksen (vrt dus)op hun honger moeten laten zitten.

 7. Heerlijke en eerlijke repliek, echt to the point. De VRT in zijn hemd gezet !!

 8. Goed Dries het wordt Tijd dat we die Linkse manipulators een halt toeroepen met hun leugens,maar troost U want het zijn alleen de domme massa s die hen nog geloven en laat dat gezegd zijn door een 84jarige ervaringsdeskundige. Liliane Cottenie uit Borgerhout.en weg met de linkse leugenmedia

 9. Dries volhouden. De waarheid komt steeds aan het licht. Wij oud-vmo-ers kennen dat en hebben ook heel wat leugens over ons gekregen en werden dan ook door de toenmalige partij in de steek gelaten. Niets nieuws onder de zon dus.
  In fide!!

 10. Volle Sympathie voor Dries…mocht nooit ingegaan zijn op VRT .

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  1. Dries ,doe zo verder ,en bevrijd ons land van alle linkse deugnieterij, je zal veel steun krijgen van VLAANDEREN dat ben ik zeker. gr .Paul..

Comments are closed.