Inmenging Amerikaanse verkiezingen door Google

Als er dan van inmenging al sprake was in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, dan kwam die niet zozeer van de Russen, zoals ons wordt voorgehouden, maar wel van de internetreus Google. De kopstukken van Google hebben altijd volgehouden geen partij te kiezen, hoewel ze duidelijk tot het politiek-correcte, progressieve en multiculturele kamp behoren. De onthullingen van de laatste dagen maken brandhout van die zogenaamde neutraliteit.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier niet om de beschuldigen die Donald Trump op 28 augustus aan het adres van Google uitte. Daarin ging het over favoritisme, maar nog niet over manipulatie. Uit een rapport van ‘Washington Examiner’ (10 september) kunnen we afleiden dat 90% van de donaties van het personeel van Google naar de democraten gingen. Maar het is ernstiger. Uit een verzameling van e-mails blijkt dat Google wel degelijk partij koos voor Hillary Clinton en daarbij bedrog en manipulatie niet uit de weg ging.

Uit een lange boodschap van 9 november 2016, daags na de verkiezingen, van Eliana Murillo, hoofd van de Multiculturele Marketing van Google, blijkt de betrokkenheid van Sundar Pichai, CEO van Google, vast te staan. Pichai, die over de dubbelnationaliteit beschikt (Amerikaans/Indisch) , mikte daarbij voornamelijk op de vele latino’s in de VS, waarvan hij overtuigd was dat het potentiële Clinton-kiezers waren.

Tweede betrokkene was de ‘Duitser’ Philipp Schindler, een van de belangrijkste vice-voorzitters van het concern. Eerst en vooral riepen ze de kiezers op om massaal hun stem uit brengen (voor Clinton uiteraard). Vervolgens bestonden de ‘inspanningen’ van Google erin om de zoekmachine danig te manipuleren dat men automatisch in democratisch vaarwater terecht kwam. Negatieve berichten over Hillary Clinton werden zo goed als onvindbaar.

Maar oh Gruwel, hun haring braadde niet. De latino’s stemden verdeeld, 29% zelfs voor de duivel in persoon, Donald Trump. De hoop maakte plaats voor woede en ontgoocheling…..

Washington Examiner:

Emails show Google executive discussing effort to encourage Latino vote, surprised so many voted for Trump.

In de Verengde Staten zijn dat uiteraard ernstige strafbare feiten. We wachten dan ook op een uitgebreide bijdrage van Björn Soenens om dat eens aan te kaarten.

In de video – via deze verwijzing – is duidelijk te zien hoe treurig, angstig, ontgoocheld en woedend de Google medewerkers zijn, na de verkiezing van Donald Trump. Het bewijst duidelijk hoe betrokken ze waren in de Amerikaanse verkiezingen.

2 comments

  1. Loontje ( Trump ) komt om zijn boontjes ( Bonen ) je ziet duidelijk welke smerige situatie Google maakt om zelfs de nu verkozen president ( de eerste en beste die de punten op de I zet ) de loef af te steken om een Corrupte Hilary Clinton toch aan de macht te krijgen. Hopende NU dat ze in Amerika ook de punten op de I gaan zetten en een rechtszaak beginnen tegen deze Maffia. Nog een bewijs dat EXTREEM LINKS er alles aan doet kost wat kost om RECHTS het onmogelijk te maken. Persoonlijk hoop ik dat TRUMP een tweede ambtstermijn zal halen.

Comments are closed.