Afgelopen vrijdag kwamen zo’n 400 Ieren in Dublin tezamen voor een congres van een nieuwe politieke partij die naar de naam IREXIT FREEDOM PARTY luistert. Het belangrijkste doel van de partij, zoals de naam al doet vermoeden, is dat men wil dat Ierland de Europese Unie verlaat en opnieuw soevereiniteit verkrijgt. Daarmee de controle over de grenzen, munteenheid, belastingen enzoverder. Organisator van het congres was Hermann Kell, de oud persvoorlichter van Nigel Farage.

De partij laat via haar website weten dat men uit de Europese Unie wil, maar wel positief tegenover Europa staat. Als alternatief wil men naar een Europa der soevereine natiestaten. Een Europa waarbij deze staten vreedzaam samenwerken. Tevens wil de partij opkomen voor het Ierse volk en daarmee ook de Ierse taal, cultuur en de natuur beschermen. ‘Ierland is ons thuis, geen economisch gasthuis…’

Het voorlopige programma telt zaken als het verlagen van belastingen en vermindering van overheidsuitgaven, een pro-nataliteitspolitiek middels stabiele families en het gebruiken van de grondstoffen en gelden voor de eigen bevolking. De partij vindt dat het Ierse volk het recht moet hebben om over de eigen gelden, wetten en grenzen te beslissen.

Of het programma en daarmee de partij zelf aanslaat bij de Ierse bevolking is nog afwachten, dat 400 mensen betalen om een partijpolitiek congres te bezoeken mag als een positief signaal worden gezien. Desalniettemin vindt het belangrijkste programmapunt om uit de EU te stappen niet al te veel steun onder de Ieren, uit een peiling van mei van dit jaar bleek dat meer dan 90 procent van de Ieren in de EU wil blijven.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “IREXIT FREEDOM PARTY, een Ierse politieke partij in oprichting”

  1. Dit is op toodlessss herblogd.

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading