In de stad Chemintz in het oosten van Duitsland vond gisteren opnieuw een grote demonstratie plaats, ditmaal georganiseerd door de politieke partij Alternative für Deutschland (AFD) en de volksbeweging PEGIDA. Schattingen duiden erop dat er zeker 6.000 mensen aanwezig waren bij de demonstratie in de vorm van een stille tocht, die zich richtte tegen de moordpartijen begaan door recent binnengekomen migranten en de politiek van de open grenzen van Bondskanselier Angela Merkel. Er werden portretten van slachtoffers meegedragen, talloze Duitse vlaggen, enkele spandoeken en er liep een zwijgende menigte. De grote Duitse persorganen spraken in rancuneuze termen van ‘extreemrechts’ en ‘rechtse hetze’ over de demonstranten.

De demonstratie van gisteren is onderdeel van de onrust die is ontstaan na de grove moordpartij van twee migranten op Daniel Hillig, hij werd meerdere malen met messen gestoken, toen hij migranten aansprak op hun gedrag jegens vrouwen. Opvallend is dat Hilllig zelf van Cubaanse afkomst is en dat maakt het lastig voor media en regering om de betogers van racisme te betichten, echter dat is vanuit die hoek wel de voornaamste reactie.

Hoewel de demonstratie zelf in relatieve rust verliep waren er na afloop enige ongeregeldheden, dit had vooral van doen met de tegenbetoging van extreemlinks. Activisten en raddraaiers van deze groep wilden bij de andere demonstratie geraken om de confrontatie op te zoeken, echter de politie was in grote getalen aangetreden en kon dit grotendeels voorkomen. De extreemlinkse groep zorgde wel met het gooien van glazen en stoelen in de binnenstad voor de nodige schade.

Interessante bronnen bij de demonstraties zijn de lokale pers en de sociale media. Hoewel de landelijke pers in Duitsland met opvallende beweringen de demonstranten aanvalt, blijkt via bronnen in Chemnitz zelf dat er helemaal geen sprake is van ‘heksenjachten op migranten’ of ‘extreemrechts betogers’. Het zijn demonstraties van bezorgde burgers die het beleid van Bondskanselier Angela Merkel aanklagen en dat doen met een middel dat de democratie hen geeft; demonstreren.

Beeldregistratie van de demonstratie via Ruptly;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Chemnitz: opnieuw duizenden betogers bij demonstratie AFD/PEGIDA”

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Chemnitz: 1 September 2018

  2. De kinderen van Merkel willen gewoon spelen met de Duitsers, zoals ze in hun thuisland spelen met elkaar … begrijp dat toch eens en toon respect voor hun cultuur. Het zijn slechts kinderen die willen spelen, volgens de Zweedse feministes. Komaan blanke man, laat je steken, leg je hoofd neer en bloed dood – doe gewoon mee met het grote linkse cultuurspel. Dolle pret voor mama Merkel !

Trending

%d