De organisatie zonder winstoogpmerk Nuffic laat via haar website weten dat ze vanuit het ministerie extra gelden hebben ontvangen om studenten van elders in de wereld te onderwijzen. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de organisatie €10,1 miljoen extra gegeven, voor beurzen in 9 landen in Afrika en het Midden-Oosten. Het gaat om 850 extra beurzen. Het geld word weggegeven in een tijd waarin veel Nederlandse gezinnen de kosten voor onderwijs en levensonderhoud nog maar nauwelijks kunnen opbrengen.

Het besluit vloeit voort uit de nieuwe beleidsnota ‘Investeren in Perspectief’ voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Daarin krijgen onderwijs en internationale kennissamenwerking een grotere rol. Het Nuffic is naar eigen schrijven een organisatie voor internationalisering in onderwijs en de nieuwe gelden gaan naar studenten uit Jordanië, Libanon, Egypte, Irak, Palestijnse gebieden, Ethiopië, Mali, Burkina Faso, Nigeria en Niger. Ze kunnen via Nederlandse onderwijsinstellingen een beurs aanvragen voor een korte cursus of een master-opleiding in Nederland.

Men spreekt van de structurele verbetering van het wereldwijde onderwijsniveau, echter al snel komen de bekende ideologische opvattingen naar voren we kennen uit het links-liberale discours. De werking is namelijk ‘gericht op het versterken van democratische transitie’ en men spreekt over de ‘mondiale problemen waar we voor staan op het gebied van bijvoorbeeld voedselzekerheid en klimaatverandering’. Die zouden we volgens het Nuffic alleen kunnen tackelen als we kennis delen.

Het Nuffic heeft al een lopend en met gemeenschapsgelden betaalt ‘Orange Knowledge Programma’, een samenwerking tussen Nederlandse onderwijsinstellingen en partners in 52 deelnemende landen. Ze maken op dit moment gebruik van een een budget van 194,2 miljoen euro.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Minister Sigrid Kaag geeft nog eens miljoenen weg aan studenten uit ontwikkelingslanden”

  1. PROFICIAT, Kan er mij iemand een brood kopen Ik heb honger.

  2. En Nederland heeft al 408 miljard begrotingsschuld, terwijl Guinee maar 2 miljard schuld. Dus Nederland heeft dus ruim 200 x zoveel schuld als Guinee. Dus wie is hier nu straatarm, vraag ik me af !

Trending

%d bloggers liken dit: