Rechts in Verzet protesteert in Zaandam tegen onverdoofd ritueel slachten

De actiegroep Rechts in Verzet heeft gisteren voor het slachthuis Yakhlaf in Zaandam tegen onverdoofd ritueel slachten geprotesteerd. Men liet de eis horen voor de onmiddellijke stop op het onverdoofd ritueel slachten, vanwege het grote leed dat hiermee dieren wordt aangedaan. Er waren een tiental activisten aanwezig; met t-hemden met opdruk ‘halal vlees = dierenleed’, een grote spandoek, diverse bordjes met daarop schapen en er werd een toespraak gehouden.

Momenteel vieren moslims ook in Europa het offerfeest, waarbij schapen onverdoofd worden geslacht. Dit leidt al een tijdlang tot grote kritiek van veel mensen, omdat dit een minutenlange martelgang van dieren betekent vanwege de halssnede zonder verdoving. Rechts in Verzet is een van weinige de actiegroepen die hier onder kop ‘Offerfeest is geen feest voor dieren!’ actie tegen voeren, dergelijke praktijken worden voornamelijk voor de hier wonende moslims uitgeoefend.

2 comments

  1. Het is schandalig! Voor jaren terug wilde men het verbieden, de moslims accepteerden het toen nog wel, maar de joden wereen boos, dat ze niet meer kosjer mochten slachten (dat is hetzelde als Halal, maar daar hoor je niemand over) Verbieden ens straffen bij overtreding die handel!

Comments are closed.