De Nederlandse krant de Telegraaf bracht gisteren het nieuws dat de Tawheed-moskee in Amsterdam een thuisbasis biedt voor jihad-gangers van de Islamitische Staat (IS). Zowel de Amsterdamse gemeente, lokale politie als de landelijke justitie hebben nooit ingegrepen, hoewel hierover wel de nodige informatie bekend is. De Telegraaf publiceerde een foto waarop jihadisten zichtbaar zijn in ontmoeting met personen van het moskeebestuur van deze salafistische moskee.

De El Tawheed moskee is sinds jaar en dag berucht als bolwerk en is nog altijd een bron voor de verspreiding van de salafistische boodschap. Zowel mensen die daadwerkelijk naar de IS in Syrië afreizen, als salafistische ronselaars, maar ook aanslagplegers, komen er met regelmaat over de vloer. Het is mogelijk dat ze er onderwijs kregen en hun terroristische plannen voorbereidden. Nederlandse agenten zijn er niet welkom, Marokkaanse mogen wel binnenkomen.

Uit de Tweede Kamer komen vooral van de rechtse partijen stevige geluiden als het om deze moskee gaat. Ze zijn ‘geschokt’ en eisen ‘keiharde maatregelen’ tegen de moskee en het bestuur. Echter veel van de partijen die hierover nu verontwaardigd zijn, waren zelf in publieke functies actief om hiertegen te handelen en hebben dit nagelaten. Enkel de PVV komt in deze kwestie geloofwaardig over, voorman Geert Wilders liet via twitter weten; “Sluiten. Allemaal. Islam is terreur en moskeeën horen niet bij Nederland.”

Vanaf de oprichting van de IS werd duidelijk dat ook in Nederland dergelijke denkbeelden onder moslims een zekere populariteit genieten. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD schreef in het jaarverslag over 2014 al dat in Nederland honderden jihadisten en enkele duizenden sympathisanten van het jihadisme rondlopen. Een jaar later bleek dat zo’n 220 salafisten met een Nederlandse paspoort naar Syrië waren afgereisd om aan de heilige strijd deel te nemen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Jihadisten Islamitische Staat welkom in Amsterdamse moskee”

  1. […] week werd voor een breder publiek bekend dat in een Amsterdamse moskee jihadisten welkom zijn om daar hun terroristische plannen te smeden. Tevens wordt in die moskee een […]

Trending

%d bloggers liken dit: