Voetbal: rode of gele kaart voor maken kruisteken op het veld?

Voetbal, zowat het belangrijkste onbelangrijkste in onze samenleving, beleeft tegenwoordig hoogdagen. Men kan geen radio of televisie opzetten, of het is prijs.  We leven nu eenmaal in een tijdperk waar men niets nog tot zijn ware proporties kan herleiden. Het begint op hysterie te lijken.

We willen de voetballiefhebbers geruststellen, we hebben niets tegen voetbal op zich. Ook wij kunnen van een goede wedstrijd genieten. Maar we hebben wel problemen met de structuren en de dubbele agenda’s die er mee gepaard gaan.

In dit artificieel land wordt er gesjot voor vorst, voor vrijheid en voor recht. In andere landen voor Allah en de Koran. Zo kreeg de FIFA een verzoek uit Saoedi-Arabië.  Het land, waar vrouwen sinds enkele dagen met de wagen mogen rijden – dank u Allah – vraagt aan de FIFA om kruistekens en christelijke symbolen van de voetbalvelden te bannen (lees verbieden).  U kent ze wel de spelers, die een kruisteken slaan en ten hemel kijken,  wanneer ze op het veld komen of een doelpunt maken.  Wel dat stoort de heren in witte gewaden met gouddraden.  Volgens een zekere Mohammad Al Arefe, religieuze baas bij de oliesjeiks en haatbaarden van Saoedi-Arabië, zijn die christelijke uitingen en symbolen beledigend voor de moslims en de islam.

Het zou ons niet verwonderen dat de corrupte FIFA wel eens op dat verzoek (eis) zou kunnen ingaan. Denk maar aan de toewijzing van het WK 2022 aan de schurkenstaat Qatar. De toewijzing zou er gekomen zijn door de tussenkomst van Nicolas Sarkozy, de gewezen president van Frankrijk, die wel in meer duistere zaken opduikt.  Als zelfs Sepp Blatter, geschorst op beschuldiging van corruptie, vertelt dat Sarkozy Michel Platini opdroeg om voor Qatar te stemmen, dan vermoeden we het ergste. Simpele zielen als we zijn, kunnen we niet eens inschatten wat daarvoor als compensatie onder tafel werd doorgeschoven.

Normaliter worden WK’s in de zomermaanden gespeeld, maar voor Qatar maakte men een uitzondering, wegens de extreme hitte. Een normaal mens voelt aan dat daar iets niet klopt. Het WK in Qatar wordt meteen ook het eerste WK in de winter ooit.  Men ziet de islaminvloeden met de dag meer vat krijgen op onze samenleving.

In het verleden konden we al zien hoe Real Madrid het kruis uit het embleem van de club verwijderde, om Arabische investeerders te paaien, en hoe Bayern München een moskee in de Allianz Arena liet bouwen op vraag van ‘Bilal Youssouf Mohamed’, beter gekend als Franck Ribery, de man die meerdere malen in opspraak kwam voor seks met minderjarige hoertjes.  Maar met dat laatste heeft de islam, noch de FIFA, blijkbaar problemen.

Nu wil die woestijnideologie alle christelijke symbolen laten verbieden. Men kan ze zelfs geen ongelijk geven, wetende dat de kniebuigende vazallen in Europa vaak op hun eisen ingaan.

Komt er straks een gele (of rode) kaart voor wie een kruisje maakt? Niet uitgesloten. Het zou wel eens als een vorm van racisme kunnen beschouwd worden.