Vandaag vindt er in Brussel een informele migratie-top plaats om tot een gemeenschappelijke Europese aanpak van de grootschalige invasie van migranten vanuit Afrika naar Europa te komen. Ook premier Mark Rutte van Nederland zal aanwezig zijn. De minister-presidenten van de Visegrad-landen hebben afgezegd, omdat er volgens hen op de zelfde voet verder wordt gegaan. Voorzitter Bulgarije wenst een volledige stop van de instroom van migranten.

De Nederlandse premier Mark Rutte liet eerder in de ministerraad al weten dat het niet gemakkelijk gaat worden om tot een gezamenlijk aanpak te komen. Hij liet o.a. uit de voorlopige plannen doorschemeren dat er met de Noord-Afrikaanse landen een afspraak over het tegenhouden van migranten moeten worden gesloten, gelijk als dit met Turkije het geval is. Vluchtelingen eerlijk moeten worden verdeeld over de EU en Europa uit de Noord-Afrikaanse opvangcentra migranten moet opnemen die niet op de bootjes stappen.

Opvallend is de opstelling van Bulgarije, men is voor onmiddellijke sluiting van de buitengrenzen van de Europese Unie voor migranten. Tegelijk moeten er centra voor oorlogsvluchtelingen buiten het EU-grondgebied komen, aldus premier Bojko Borisov. Om er nog aan toe te voegen dat zodra de instroom van migranten is gestopt, de EU zich moet bekommeren om de duizenden migranten die al in Europa zijn. De mensen die conflicten zijn ontvlucht moeten bescherming krijgen en de rest moet naar huis.

Minister-president Mateusz Morawiecki van Polen liet bij monde van de Visegrad-landen weten dat men de voorlopige plannen zorgvuldig heeft bestudeerd en dat deze volgens hem gerecyclede plannen zijn, de koers volgen van eerdere beslissingen en niet te begrijpen zijn. Voor het grootse gedeelte zijn dergelijke plannen niet acceptabel voor de 4 verzetslanden tegen de migratie-invasie.

De kwestie is brandend actueel doordat de nieuwe Italiaanse regering weigert nog schepen met migranten tot haar havens toe te laten. In Duitsland staat bondskanselier Angela Merkel onder druk van zusterpartij CSU om niet iedereen zomaar meer toe te laten tot het land.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Vandaag EU mini-top over migratie”

  1. Ratteke Maurice

    Op de TOP vandaag in Brussel lekker eten en beetje Bla Bla Bla, Ze dronken samen een Glas en Pisten Samen een Plas
    Veel Bla Bla Bla veel woorden zonder daden, de belachelijkste Soop die ze dagelijks vertonen dat enorm veel geld kost , niks opbrengt in de hoop om zand in onze ogen te strooien ons trachten te bekeren tot de Extreem Linkse Colonne Met alle Chinezen maar niet de den dezen in ben Vlaming en daar ben ik fier op . Gespuis / Verraders / Deserteurs / Geld Gelukzoekers terug naar afkomst. Grenzen dicht.

Trending

%d