De massale instroom van zwart-Afrikaanse gelukszoekers via Italië zal door de nieuwe regering van de politieke partijen Lega en Vijf Sterren niet langer met lede ogen worden ondergaan. Afgelopen maandag werd bekend dat de regering de havens daarom voor deze illegalen dicht doet, dit in opdracht van de minister van binnenlandse zaken Matteo Salvini. Aanleiding hiervoor waren de boten Aquarius en Sea Watch 3 die volgestopt met Afrikanen zaterdag wilden aanmeren in een Italiaanse haven om hen daar af te zetten.

Italië wordt de laatste jaren nog ernstiger dan eerder het geval was overspoeld met jonge, Afrikaanse mannen die via het land in Europa proberen geld en andere materialen voor zichzelf te vergaren. Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne liet Lega-kopstuk Salvini al weten het niet langer te pikken dat Italië wordt overlopen door illegale inwijkelingen en daarmee ook mensensmokkelaars, transport-NGO’s en hun extreemlinkse kompanen niet langer met rust te zullen laten. Hij voegt als minister dan ook direct daden bij deze woorden.

De schepen die als eerste met het nieuwe beleid van doen kregen zijn Aquarius en de Sea Watch 3. De eerste valt onder de vlag van Gibraltar en de laatste is eigendom van een Duitse NGO en vaart onder de Nederlandse vlag. Het is door een maas in de wet mogelijk om legaal mensen af te zetten in een land, maar het is dan weer illegaal om ze daadwerkelijk over de grens het land in te smokkelen. Veel van deze transportschepen pikken mensen op bij de Libische kust en zetten ze dan af in een Europese haven.

In reactie op het beleid van de Italiaanse regering kwam er grote druk van met name de Europese Commissie om toch de talloze transportschepen te laten aanmeren. Salvini hield voet bij stuk en wees erop de Europese buitengrenzen wederom te willen beschermen en dat ook andere landen migranten uitwijzen. De boten konden echter toch aanmeren in de EU, namelijk in Spanje, waar de regering aanbood om in de haven van Valencia de gelukszoekers op te vangen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nieuwe Italiaanse regering sluit havens voor Afrikaanse gelukszoekers”

  1. Jos de Bleyser

    Eindelijk iemand die het beestje bij de naam noemt en ernaar handelt…….

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading