Italiaanse regering wil 500.000 illegalen buiten

Nadat de Italiaanse president, van christendemocratische strekking, nog probeerde een rechtse regering te saboteren, is er nu toch een nieuwe Italiaanse anti-systeemregering met de rechts-nationalistische Lega en de linkse antisysteembeweging Vijfsterrenbeweging. Een nieuwe stembusslag is daarmee vermeden. 

Het bestrijden van immigratie zal één van de speerpunten van deze regering worden.  De nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de nationalistische Lega, Matteo Salvini, wil deportatiecentra oprichten, en overweegt ook om juridische actie te ondernemen tegen ngo’s die migranten van zee redden, omdat hij ze beschuldigt van banden met mensensmokkelaars. 

Sinds 2013 kwamen er ongeveer 700.000 immigranten aan in Italië, waaronder 13.500 alleen al dit jaar.

Salvini herhaalde ook meteen het voornemen om op korte termijn 500.000 illegalen te deporteren. Bovendien wil hij een heleboel nieuwe detentiecentra openen in diverse steden, om illegale immigranten in op te sluiten na hun arrestatie. ‘‘‘Ga terug naar huis’’ zal een van onze prioriteiten zijn’, zei hij tegen het Italiaanse persagentschap ANSA. Italië heeft een budget van ongeveer 5 miljard euro voor de eerstelijnsopvang van immigranten. ‘Dat lijkt me nogal veel, ik zou er een mooi knipje in willen geven’, zei Salvini laconiek.

 

One comment

  1. EINDELIJK Het licht in de nacht , ergens. Hopelijk houden ze vol en woord

Comments are closed.