Volkert van der Graaf wint rechtszaak over meldplicht

Wederom een flinke trap na in de richting de Nederlandse samenleving en de familie van Pim Fortuyn. Volkert van de Graaf is af van zijn meldplicht en kan mogelijk emigreren, iets dat ook de Fortuyn-familie graag ziet. Sinds de voorwaardelijke invrijheidstelling van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, is hij al bezig met de opgeworpen restricties van zich af te werpen. Zo wint hij nu dus het door hem aangespannen kort geding tegen de Nederlandse Staat. Hij was het niet eens met de meldplicht bij de reclassering, iets dat hem onder andere belet om zich in het buitenland te vestigen.

De moordenaar Pim Fortuyn hoeft zich dus niet meer te melden bij reclassering, voorheen ging dit om iedere zes weken, dat was een van de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in mei 2014. Volgens Van der Graaf had deze meldplicht geen enkele toegevoegde waarde. De rechter heeft hem gelijk gegeven, het ging daarbij over de vraag of er kans is op herhaling. Bij de beoordeling van de vraag of de meldplicht bij de reclassering moet worden gehandhaafd, speelt de ernst van het gepleegde feit geen rol meer.

Volgens het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie en de reclassering is de kans op herhaling niet aanwezig. Dat betekent dat Volkert van de Graaf niet langer kan worden verplicht zich periodiek bij de reclassering te melden en dus in de rechtszaak zijn gelijk haalt. Nu dit het geval is zou hij zomaar naar het buitenland kunnen vertrekken. Het is echter niet bekend waar hij in het buitenland wil gaan wonen en of dat alleen is of met zijn gezin.

De nabestaanden van Pim Fortuyn zijn positief over deze verhuisplannen en zouden het liefst zien dat hij weggaat en ook echt weg blijft. De advocaat van de familie, Richard van der Weide, had eerder in de pers verklaard dat het de familie een geruststellend gevoel zou geven als Van der Graaf echt weg is.

2 comments

  1. Moet een bewezen moordenaar, zoals hem, dan niet zijn hele leven afdragen aan de familie Fortuyn?
    Hier zitten de ‘tegenstanders van de doodstraf’ dan toch met serieuze problemen. Wie wil zo iemand in zijn land nog herbergen? Laat ons hem door die tegenstanders laten opvangen dan!
    De bijbel had (voor één keer) wel gelijk: doodstraf voor moordenaars. Hij kwam er dus veel te goed vanaf. Levenslange opsluiting is te kostelijk, doodstraf is de enige juiste én rechtvaardige beslissing.
    Nu lijkt het er erg op dat een mensenleven zeer weinig waard is geworden, nuja ergens ook logisch bij de Nederlandse overbevolking.

  2. Dan kunnen ze hem in het buitenland laten verongelukken ?

Comments are closed.