De moordenaar van Pim Fortuyn is wederom naar de rechtbank gegaan, ditmaal middels een kort geding tegen de staat om hiermee van zijn meldplicht af te komen. Volkert van der Graaf werd in 2003 veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor de moord op politicus Pim Fortuyn in mei 2002. Met aftrek van zijn voorarrest zou zijn straf er eind april 2020 op zitten. Op het moment zit hij niet meer in de gevangenis en verkeerd onder een aantal voorwaarden, waaronder de meldplicht, in de Nederlandse samenleving.

Tijdens de rechtszaak liet de landsadvocaat weten dat de impact voor de samenleving van de daad van Volkert van der Graaf nog altijd groot is. Dat hij over alles zeer vraag blijft. Dat de meldplicht geen grote last moet zijn, omdat er slechts enkele vragen worden gesteld. Ook maakt de landsadvocaat melding dat zelfs deze korte gesprekken met de contactpersoon van de reclassering op problemen stuiten, door onwilligheid vanuit de kant van Volkert van der Graaf.

Volkert zelf vond dat allemaal niet juist en noemde de duiding van moeizaam verlopen meldplicht-gesprekken onjuist en een karikatuur. Hij vindt dat hij zich aan alle voorwaarden heeft gehouden. Daarnaast stelde de veroordeelde moordenaar dat de vraag gesteld moet worden of de meldplicht wel noodzakelijk en proportioneel is. Op 29 mei zal de rechter schriftelijk uitspraak doen.

Geenstijl TV heeft een aantal Nederlandse politici over deze kwestie ondervraagd;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Volkert van der Graaf wil af van meldplicht, wellicht emigratie”

  1. […] na in de richting de Nederlandse samenleving en de familie van Pim Fortuyn. Volkert van de Graaf is af van zijn meldplicht en kan mogelijk emigreren, iets dat ook de Fortuyn-familie graag ziet. Sinds de voorwaardelijke […]

Trending

%d