Bizarre ontwikkelingen bij krakersgolf van illegalen in Amsterdam

Vorige week berichtten we op ReAct over de actie van Identitair Verzet in de Amsterdamse wijk waar illegalen massaal aan het kraken gingen. De situatie is in Amsterdam zo dat illegalen al jaren in groten getale doorheen de stad zwerven en daarbij met regelmaat woningen kraken. Ze worden hierin ondersteund door een extreemlinks collectief ‘We Are Here’. Toen Identitair Verzet een tegenactie in de wijk voerde tegen de inname van deze sociale huurwoningen bedoeld voor Nederlanders, werd de actiegroep met extreem geweld aangevallen door extreemlinkse activisten. De waarnemend burgemeester van Amsterdamse Jozias van Aartsen noemde dit geweld ‘geen verstoringen van de openbare orde’.

Een antwoord dat velen zal verbazen, dat een extreemlinkse knokploeg een huis kan vernielen en mensen trachten te verwonden, dit volgens de burgemeester de normale gang van zaken is. Dat met de concrete acties een agent gewond raakte, er ruiten ingegooid werden en er vuurwerk werd afgestoken en de burgemeester doodleuk vertelt dat er geen sprake van een ernstige verstoring van de openbare was. Uiteraard werden er dan ook geen arrestaties verricht.

Volgens de Amsterdamse burgemeester Jozias van Aartsen kwam dat omdat er slechts twee agenten op een fiets aanwezig waren. Tegen een groep van twintig man konden zij niet optreden. Reden volgens van Aarsten is dat hij de agenten niet in gevaar wilde brengen. Dergelijke bizarre uitspraken deed de waarnemend burgemeester allemaal tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag, in reactie op kritische ondervraging van de rechtse oppositie in de stad.

Een dag later tijdens de rechtszaak tegen de illegalen en hun kraakpraktijken somde de landsadvocaat nog eens de waslijst met problemen op; een vergiskraak, intimidatie camelot-medewerkers, nog een vergiskraak, bedreiging medewerker Ymere en schade door lekkage in de panden. Niemand kon echter duidelijk verklaren waarom illegalen hier gewoon kunnen zijn en dan ook nog panden kunnen innemen. Tweemaal de wet overtreden, het kan allemaal in wetteloos Amsterdam. De krakers hebben van de rechter tot 1 juni de tijd om de panden te verlaten.

3 comments

  1. Bij het lezen van Van Aartsens cv kan je hem nauwelijks op enige rechtlijnigheid betrappen…

  2. Grote lof voor de rechtse groepering die het probleem van immigranten die doodleuk in de hoofdstad huizen kraken aan de kaak steld.

  3. Kan RechtsActueel hier foto’s plaatsen van panden die op 1 juni, na nog 2 maanden (!!) extra “gekraak”, door de illegalen verlaten zijn? En kan de burgemeester tegelijk misschien eens komen uitleggen waarom in Amsterdam “illegaal” in de praktijk gewettigd is?
    Dank bij voorbaat.

Comments are closed.